Tenis
SPORTOVI
Tenis
OVOG TJEDNA U QUEENSU

Vraća li se Andy Murray? Britanac nakon tijesno izgubljenog finala otkrio svoje planove

Andy Murray u Stuttgartu je odigrao svoj najbolji turnir unazad nekoliko godina.

Andy Murray (Foto: Afp)

Nekadašnji član velike teniske četvorke, Andy Murray, već dugo vremena nije ni blizu svojih najboljih dana. 35-godišnji Škot je posljednje četiri godine završavao sezonu izvan Top 100, dok je 2017. završio na 16. mjestu ATP ljestvice, no rijetko tko je očekivao takav pad. 

Kombinacija ozljeda i loše forme, koju uslijed istih nije mogao popraviti, doveli su do loših rezultata. 2019. osvojio je jedan turnir, no to je bio samo kratki bljesak. Ipak, ovogodišnja sezona turnira na travi mogla bi značiti preokret u njegovoj karijeri.

Dugo vremena nije ovako igrao

Naime, prošlog tjedna održan je ATP turnir u Stuttgartu, gdje je Andy igrao sjajno. Bez izgubljenog seta izbacio je O'Connela, a zatim i nositelje Bublika iTsitsipasa te Kyrgiosa. Tek u finalu posrnuo je protiv Matea Berrettinija i to nakon tri teška seta. 

Nažalost, u trećem je Andy morao čak dva puta potražiti pomoć liječnika. Čini se da mu tijelo ipak nije dobro odgovorilo na peti meč u tjedan dana pa se postavlja pitanje što dalje.

"Mislim da sam igrao dovoljno dobro za pobjedu i doveo sam se u jako dobru poziciju pred ulazak u treći set, tako da je frustrirajuće vidjeti ovakav kraj jednog jako dobrog tjedna", rekao je Andy nakon meča, dodavši gdje je bio problem:

"Osjetio sam bol u abdomenu kod servisa, to je nešto s čime se do sada nisam susretao. Morat ću vidjeti o čemu je riječ. Ovo je najveći broj mečeva koje sam odigrao u dva tjedna još od 2016. godine. Mislim da je normalno osjećati neke takve stvari u tijelu."

Ovog tjedna nastupa u Queensu

Naime, Andy je i tjedan dana ranije došao do polufinala Challengera u britanskom Surbitonu.

Andy je ovaj tjedan u Queensu, gdje bi prvo kolo trebao otvoriti sutra, mečem protiv Lorenza Sonega. Ako prođe, već u drugom kolu mogao bi dočekati priliku revanširati se Berrettiniju, koji je u Queensu postavljen za drugog nositelja.

Queens je inače turnir najbrže podloge na svijetu, a Murray ga je u karijeri osvajao pet puta.

Murray je u karijeri dva puta osvajao i Wimbledon te jednom US Open, a krajem 2016. godine došao je do prvog mjesta ATP ljestvice. Nažalost, baš tada je krenuo samo tonuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider