Tenis
SPORTOVI
Tenis
Naprijed, Mili!

VIDEO Suze i sreća u domu novog pobjednika Wimbledona, on se javio u Dnevnik Nove TV

Splićanin Mili Poljičak osvojio je danas juniorski Wimbledon pobijedivši u finalu američkog tenisača Michaela Zhenga.

Čestitke Miliju Poljičku stižu sa svih strana, a reporter Stipe Antonijević u Dnevniku Nove TV donio je prve reakcije novog juniorskog pobjednika Wimbledona.

Tri dana prije 18. rođendana Mili Poljičak poklonio si je najljepši poklon – trofej pobjednika juniorskog Wimbledona.

"Nisam ja još skroz svjestan, ja mislim da treba proći neko vrijeme da bi postao svjestan što sam napravio, ali ja mislim da će to doći sve na svoje", izjavio je Poljičak koji je u finalu dvaput po 7-6 svladao Amerkanca Michaela Zhenga i postao prvi Hrvat koji je ikada osvojio juniorski Wimbledon.

"Takav sam i ja imao osjećaj – da sam bolji, da sam opušteniji, vidio sam neku tremu u njemu, tako da ja mislim da sam od prvog poena dobro ušao, dobro se postavio i bio bolji igrač, što mi je na kraju donilo pobjedu."

Mama Nilija plakala, otac Ante puca od ponosa

Čestitke na njoj u rodnom mu Splitu ne prestaje primati otac Ante, koji je dramatično finale pratio pred televizijom u društvu obitelji. Mama Nilija suze nije mogla sakriti ni satima nakon meča.

"Suze su i sad tu, ali to je nešto jače od mene i..."

"Teško je to opisati. Nakon tih svih godina tenisa i borbe ja sam možda malo i otupia, a i navikao sam na to, ali recimo majka se trese kao prut kad ga gleda."

Al' sam siguran da je suza potekla?

"Pa da. Proradio je u njemu onaj splitski dišpet što se kaže i pokazao je svima tko je Mili Poljičak."

Ovaj mladi Splićanin tek je treći Hrvat u povijesti koji je osvajao jedan juniorski Grand Slam turnir. Marin Čilić prvi je osvojio Roland Garros 2005., osam godina kasnije Borna Ćorić otišao je do kraja na US Openu, da bi danas Poljičak isto napravio u All England Clubu.

"Proslaviti će se sigurno, ne znamo još što i kako, ali mi smo Dalmatinci poznati po slavljima tako da toga neće nedostajati svakako."

Što će mama spremit kad dođe pobjednik?

"Što Mili zaželi. Torta će ga čekati njegova najdraža, a što bude drugo vidjet ćemo", poručuje vesela mama.

"Čudna je neka veza između tog Wimbledona i Splita – i preko Gorana i preko Mate Pavića. Izgleda da postoji neka konekcija između Splita i Wimbledona, tako da je to Miliju najdraži turnir općenito. Jednostavno to je bila njegova velika želja i radi njega je nas svih to još više taknulo."

Poljičak kao uzore ističe upravo Ivaniševića i Matu Pavića, čiji mu je otac bio prvi trener. Poželimo novom splitskom teniskom biseru i seniorske rezultate u rangu njegovih idola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider