Tenis
SPORTOVI
Tenis
IMAO JE ZICER

VIDEO Najveći promašaj Đokovićeve karijere: Pogledajte poen kojim je ostao bez Wimbledona

Čini se da ovaj Wimbledon jednostavno nije bio suđen Novaku Đokoviću.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Velik meč odradili su Carlos Alcaraz i Novak Đoković u finalu ovogodišnjeg Wimbledona, ali isto tako meč u kojem se mladi Španjolac nekoliko puta uspio vratiti iz teške situacije.

Za to su velikim dijelom zaslužne pogreške koje je Đoković napravio, poput neprisiljenog promašaja na set-lopti kod 6:5 u tie-breaku drugog seta (koji je izgubio 8:6), ali i ono što je propustio u ključnom trenutku petog seta.

Proigrao, vratio se i onda promašio nemoguće

Đoković se vratio nakon gubitka 2:1 te je odradio sjajan četvrti set i dobro otvorio peti. Uzeo je svoj servis-gem, a onda i sjajno zaigrao na Alcarazovu te došao do prilike za obrat na 30:40.

Đoković je sjajno vratio servis i počeo napadati dijagonalama s lijeve strane. Posebno je dobra bila ona koju je poslao forhendom, da bi nakon toga promijenio stranu i bacio Alcaraza u velike probleme.

Španjolac je nekako stigao sve što mu je Srbin uputio, no odličnim napadima Đoković se doveo u priliku da volejom završi gem i ode na veliku prednost. No, on je nešto što je za njega čisti zicer poslao u mrežu.

Kako je izgledao taj poen, pogledajte OVDJE.

Đoković je nakon toga izgubio koncentraciju. Alcaraz je uzeo gem, a onda i servis svom protivniku te zadržao svoj sve do kraja meča, za prvu titulu na Wimbledonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider