Tenis
SPORTOVI
Tenis
"LUDI" DUSTIN BROWN

VIDEO Borna Ćorić ima recept za Nadala, ali nije najveća "crna mačka" velikom Španjolcu

Rafael Nadal vjerojatno ne voli s druge strane mreže vidjeti Bornu Ćorića, no posebne emocije stvara mu Dustin Brown.

Dustin Brown i Rafael Nadal (Foto: Afp)

Uvijek kad Rafael Nadal neočekivano izgubi neki meč, a takvim svakako možemo smatrati i trijumf Borne Ćorića u Cincinnatiju, mnogi se prisjete igrača koji protiv Rafe ostavljaju dojam kao da jednostavno daju više.

Borna je tako sad među samo šestoricom koji protiv Rafe imaju pozitivan omjer uz odigrana barem dva meča. Novak Đoković je na 30-29, Nikolaj Davidenko na 6-5, dok je Borna na 3-2. Dominick Hrbaty pobijedio je u tri od četiri susreta, dok su na dvije pobjede i bez poraza dvojica.

Znate li tko je Dustin Brown? Rafa itekako zna!

To su Alex Corretja, nekad drugi igrač svijeta na kojem je Nadal naišao još u ranoj fazi karijere te Dustin Brown, koji je posebna priča i čovjek kojeg je Rafa vjerojatno nekoliko puta sanjao uz ne baš lijep osjećaj kad se probudi.

Brown je danas 37-godišnji tenisač is Jamajke, koji već 11 godina nastupa pod zastavom Njemačke, a najbolji ranking na ATP ljestvici u karijeri mu je 64. mjesto koje je izborio 2016. godine. No, ono po čemu je najpoznatiji je napravio 2014. i 2015.

2014. godine je s pozitivnom upacao na Gerry Weber open u njemačkom Halleu, gdje je prvo savladao Rusa Kuznjecova, a onda u drugom kolu jednostavno pomeo šokiranog Nadala rezultatom 6:4, 6:1.

Nadal nema odgovor na neobičan stil ovog tenisača

Brown je tim putem prezentirao svoj neobičan, ali isto tako vrlo atraktivan stil tenisa, koji na travnatoj podlozi nikako nije odgovarao Nadalu. Španjolac se jednostavno nije snašao sa stilom tenisa koji je tim putem upoznao.

Ipak, čini se da ga nije dovoljno dobro upoznao. Budući da je godinu dana kasnije, na Wimbledonu, doživio možda i najčudniji te po nekim kriterijima najteži poraz karijere.

Nakon velikih razočaranja ispadanjem dvije godine ranije, u prvom i četvrtom kolu, Rafa je na Wimbledon došao povratiti raniju formu. Sad kao deseti igrač svijetu, na putu povratka prema vrhu, uspješno je apsolvirao prvo kolo, a onda je u drugom došao Brown.

Wimbledon 2015. godine će se itekako pamtiti

I još jednom se Rafa nije snašao protiv većini tenisača savladivog stila Dustina Browna, čiji dreadlocksi su zajedno s njim letjeli po terenu i bacali teniskog velikana u neočekivane probleme.

3:1 u setovima i druga pobjeda za Browna koji je, kao i godinu ranije u Halleu, poslan kući već u idućem meču. 

Brown nikad nije zaigrao ATP finale, tek je 2016. došao do dva polufinala, no svakako ga vrijedi poznavati kao crnu mačku jednog od najvećih svih vremena.

Kako je izgledao njihov meč na Wimbledonu 2015. godine, pogledajte OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider