Tenis
SPORTOVI
Tenis
deveto finale venus

Venus Williams i Garbine Muguruza igrat će finale Wimbledona

Venus Williams probila se do svog devetog finala u Wimbledonu, gdje je u četvrtak svladala Britanku Johannu Kontu sa 6-4, 6-2, a u subotu će se boriti za svoj šesti wimbledonski trofej protiv Španjolke Garbine Muguruze koja je sa 6-1, 6-1 nadigrala Slovakinju Magdalenu Rybarikovu za samo 64 minute.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanci će morati još malo pričekati na novu domaću pobjednicu, na koju čekaju od 1977. godine, kad je Virginia Wade slavila na stotu godišnju prvog wimbledonskog turnira. Konta je držala korak s 37-godišnjom Amerikankom sve do završnice prvog seta, u kojoj je kod 4-4 propustila dvije prilike za 'break' (15-40), a potom u sljedećem gemu izgubila servis.

Williams je u drugom setu povela 4-1 i kod 5-2 nakon 73 minute realizirala treću meč-loptu. Konta je ostvarila svoj najbolji rezultat u Wimbledonu, a Venus Williams ga u subotu može ponoviti te po šesti put podići pobjednički srebrni tanjur.

Za Venus će to biti 16. Grand Slam finale u karijeri, a drugo u ovoj godini, i prilika za osmi naslov. Od sedam poraza u finalima, samo jednom nije izgubila od mlađe sestre Serene, finale US Opena 1997. godine, kad ju je nadigrala Švicarka Martina Hingis.

Garbine Muguruza će po treći put igrati u Grand Slam finalu, a drugi put u Wimbledonu. Prvi put, 2015. godine, poražena je od Serene Williams u All England Clubu, a prošle je godine osvojila premijerni Grand Slam naslov na pariškoj zemlji uzvrativši Sereni za poraz u finalu Wimbledona.

U subotnji wimbledonski finale (15 sati) Venus će ući s prednošću 3-1 u međusobnim dvobojima protiv Muguruze, no Španjolka je slavila u njihovom posljednjem meču, ove godine na rimskoj zemlji.

WIMBLEDON, tenisačice - polufinale

Garbine Muguruza Blanco (Špa/14) - Magdalena Rybarikova (Slk) 6-1, 6-1

Venus Williams (SAD/10) - Johanna Konta (VB/6) 6-4, 6-2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider