Tenis
SPORTOVI
Tenis
prava heroina

Veliki povratak sjajne hrvatske tenisačice nakon dugotrajne agonije: "Bilo je frustrirajuće, tijelo ti govori da ne možeš..."

Ana Konjuh vratila se u Hrvatsku nakon tri velike pobjede u Miamiju, ostvarene nakon duge stanke i čak četiri operacije lakta. Kad je imala samo 19 godina, Ana je bila 20. na svijetu. Danas ima 23. i opet igra vrhunski tenis.

Nakon tri godine i gotovo tri puna mjeseca, Ana Konjuh slavila je WTA pobjedu! I to ne jednu, nego odmah: tri zaredom. Na velikom turniru u Miamiju, Ana je odradila sjajan posao i pobijedila Sinjakovu, Keys i Swiatek: dvije od njih su među 20 najboljih na svijetu!

''Stvarno smo presretni, stvarno nismo očekivali da će biti ovako. Ali evo sve se lijepo odigralo. Dvije top 20 pobjede, mislim da dugo vremena nisam to imala i za moje samopouzdanje to puno znači, da i sama vidim da opet mogu biti na tom levelu i igrati, tako da se veselim budućnosti'', rekla je Ana.

No, prije sreće trebale su proći godine muka s ozljedama. Danas 23- godišnjakinja iza sebe je ostavila čak pet operacija, od toga četiri na desnom laktu, od čega tri 2018. godine. No, nije odustala. Prije nego su je napale ozljede, Konjuh je bila 20. tenisačica svijeta.

gol expired Umjesto jednog, Split će ugostiti dva ATP Challenger turnira divider

''Dosta je frustrirajuće bilo, to je riječ koja najbolje opisuje. Pogotovo nakon prve operacije , mislila sam da je sve OK, a onda nakon 3,5 godine me opet počelo boljeti. Onda jedna, pa druga, pa treća operacija, svaki put se razočaravaš, što nije baš lijepi osjećaj, jednostavno ti tijelo govori da ne možeš. Nadam se da su te stvari iza mene i da će se samo bolje stvari događati u budućnosti.''

A dobre stvari već se događaju. Povratak je dočekala kao tek 338. tenisačica svijeta. Nakon tri pobjede u Miamij na ljestvici je skočila čak 97 mjesta! Planovi za cijelu sezonu već su skrojeni.

''Htjela bi igrati kvalifikacije ta dva Grand slama - Roland Garossa i Wimbledona. Ako to uhvatim, a možda uhvatim i glavni US Open, onda na kraju godine želim završiti u top 100, to je nekakav okviran plan. To se naravno sve može promijeniti na lošije i na bolje, ali nadam se da će biti na bolje.''

I mi Ani želimo da od sad sve ide samo na bolje, Ana je to definitivno zaslužila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider