Tenis
SPORTOVI
Tenis
WTA Peking

Donna Vekić prošla u osminu finala, težak posao za Petru Martić

Dobar dan za hrvatske tenisačice u Pekingu.

Donna Vekić u Tokiju (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatske tenisačice imale su stopostotan učinak trećeg dana WTA turnira u Pekingu, gdje je Donna Vekić stigla do osmine finala pobjedom 7:6 (5), 6:4 nad Tunižankom Ons Jabeur (WTA - 116.), a Petra Martić izborila nastup u 2. kolu svladavši Čehinju Barboru Strycovu 6:2, 6:3.

Osječanka Donna Vekić je za pobjedu trebala jedan sat i 42 minute borbe, dopustivši suparnici da joj triput vraća break zaostatka u prvom setu i od zaostatka 0:5 u drugom setu dođe do servisa za 5:5.

Srećom, propuštene dvije meč-lopte kod 5:1 i 40:15 nisu imale dramatične posljedice za našu tenisačicu, jer je uspjela četvrtu meč-loptu pretvoriti u pobjedu vrijednu njezinog najboljeg rezultata na China Openu.

Vekić će u osmini finala igrati protiv Latvijke Anastasije Sevastove koja je bez borbe izborila prolaz, jer je Amerikanka Madison Keys bila prisiljena predati meč 2. kola. Sevastova je u dosadašnja četiri dvoboja s Vekić, četiri puta izlazila kao pobjednica, a sva četiri meča odigrale su na tvrdoj podlozi.

Petra Martić će se za mjesto u osmini finala boriti s drugom tenisačicom svijeta, Dankinjom Caroline Wozniacki, koja je sa 6:2, 6:3 nadigrala Švicarku Belindu Benčić.

Kako bi ostvarila plasman u 3. kolo, 27-godišnja Dućanka morat će po prvi put pobijediti aktualnu osvajačicu Australian Opena. Naime, Wozniacki je slavila u sva četiri međusobna sraza, a posljednji put ove godine u Aucklandu. Martić još nikada protiv 28-godišnje Dankinje nije osvojila ni set.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider