Tenis
SPORTOVI
Tenis
previše propuštenih prilika

Srbija izjednačila protiv Hrvatske, Čilić nije mogao protiv Đokovića

Novak Đoković donio je Srbiji 1:1 protiv Hrvatske nakon pobjede protiv Marina Čilića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u prvom meču polufinala Davis Cupa veliki bod Hrvatskoj protiv Srbije donio Borna Gojo, Marin Čilić nije uspio donijeti Hrvatskoj pobjedu. Bolji od Čilića bio je Novak Đoković koji je donio izjednačenje našim susjedima.

gol expired Modrić na tribinama, hrvatska navijačica plijenila pažnju u Madridu na meču protiv Srbije divider

Odluka o prvom finalisti ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa past će u meču parova, nakon što je najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio najboljeg hrvatskog igrača Marina Čilića sa 6-4, 6-2 te izjednačio ukupan rezultat na 1-1.

Bio je to njihov 20. međusobni dvoboj u kojem je Đoković stigao do 18. pobjede.

Odlučujućom se pokazala završnica prvog seta u kojoj je Đoković došao do 'breaka' u devetom gemu u kojem je Čilić imao 40-0. Kad je servirao za osvajanje prvog seta prvi reket svijeta je spasio četiri 'break-lopte', 15-40 i još dvije Čilićeve prednosti, što mu je donijelo rezultatsku, ali još veću psihološku prednost.

Nakon što su obojica tenisača zadržala prve servise u drugoj dionici, Đoković je uz dva 'breaka' nanizao četiri gema i stvorio nedostižnu prednost. Do pobjede 6-4, 6-2 stigao je nakon jednog sata i 39 minuta.

Čiliću je presudila loša realizacija 'break-lopti' (0/8), dok je Đoković iskoristio tri od osam prilika za 'break'.

Hrvatska je povela sa 1-0 nakon što je u prvom pojedinačnom dvoboju Borna Gojo svladao 33. tenisača svijeta Dušana Lajovića sa 4-6, 6-3, 6-2 za jedan sat i 58 minuta. Bio je to treći nastup 23-godišnjeg Splićanina i treća Gojina pobjeda koji se pretvorio u pravog junaka hrvatske Davis Cup reprezentacije.

Gojo je u prvom setu propustio vodstvo od 4-1, ali je sve nadoknadio u drugom i trećem setu, u kojima je potpuno nadigrao favoriziranog srbijanskog reprezentativca, došao do pobjede i doveo hrvatsku reprezentaciju pred vrata četvrtog plasmana u finale Davis Cupa.

Tamo ju već u drugom pojedinačnom meču može odvesti Marin Čilić, koji će igrati protiv najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

O plasmanu u finale odlučivat će meč parova u kojem će za Hrvatsku igrati Nikola Mektić i Mate Pavić, a za Srbiju su nominirani Novak Đoković i Nikola Ćaćić.

HRVATSKA - SRBIJA 1-1

Borna Gojo (Hrv) - Dušan Lajović (Srb) 4-6, 6-3, 6-2

Novak Đoković (Srb) - Marin Čilić (Hrv) 6-4, 6-2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider