Tenis
SPORTOVI
Tenis
BRAVO, HRVATSKA!

Rusija je prvak svijeta u tenisu! Čilić nije uspio, Hrvatska bez trećeg naslova

Marin Čilić igra protiv Danila Medvedeva, drugog na svijetu.

Ruski tenisači novi su osvajači Davis Cupa. U Madridu, u finalnom susretu, Rusija je pobijedila nakon što je dobila i drugi pojedinačni meč. Za Rusiju je ovo treći trofej pobjednika u ovom natjecanju.

Nakon što je u prvom meču Andrej Rubljov svladao Bornu Goju sa 6-4, 7-6(5) te je Rusima donio prvi bod, u drugom pojedinačnom meču je Danil Medvjedev, drugi tenisač na svijetu, svladao Marina Čilića 7-6(7), 6-2 te time Rusima osigurao pehar.

Čilić je odigrao vrlo dobar prvi set, ali nakon što su sitnice odlučivale u toj prvoj dionici, u nastavku meča Čilić više nije mogao parirati ovogodišnjem pobjedniku US Opena.

gol expired Legenda Reala u društvu hrvatske ljepotice bodrila Hrvatsku protiv Rusije, navija i Modrić divider

U prvih šest gemova serveri su odlično obavljali posao i vrlo brzo je na semaforu zasvijetlilo 3-3. U sedmom gemu su se dogodili prvi problemi za igrača koji servira te se Čilić suočio s prvom break-loptom. Tada je u dugoj izmjeni Čilić izdržao i izvukao taj gem te je odmah kontrirao u idućem gemu, ali je i hrvatski tenisač propustio jednu break-loptu za 5-3.

Odluka je tako pala u tie-breaku gdje je Čilić imao 4-2, ali nije došao ni do jedne set-lopte. Medvjedev je, pak, iskoristio svoju treću.

gol expired VIDEO Hajduk na Maksimiru pobijedio Dinamo na krilima sjajnog Livaje i preskočio ga na ljestvici divider

U drugom setu Medvjedev je vrlo brzo došao do željenog breaka, napravio ga je za vodstvo 3-1 i time su mu se širom otvorila vrata prema pobjedi. Nije Rus više uzmaknuo ni jednom te je kod 5-2 napravio novi break za konačnu pobjedu i veliko rusko slavlje u Madridu.

Hrvatska je time ostala na dva osvojena Davis Cup trofeja u povijesti. Najbolji su bili hrvatski tenisači 2005. i 2018. godine, dok je osim ovog finala igrala i izgubila još 2016. godine (od Argentine u Zagrebu).

Za Ruse je ovo, pak, treći Davis Cup u povijesti, a slavili su još 2002. i 2006. godine. Uz te pobjede Rusi imaju još i tri izgubljena finala (1994., 1995. i 2007. godine).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider