Tenis
SPORTOVI
Tenis
osmina finala US Opena

Petra Martić ispala od Serene Williams: Sjajno otvorila meč, ali ipak je pokleknula

Legendarna tenisačica ipak je bila prejaka za hrvatsku predstavnicu.

Petra Martić i Serena Williams (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale US Opena, bolja od nje je u susretu 4. kola bila šesterostruka pobjednica turnira u New Yorku Amerikanka Serena Williams sa 6:3, 6:4 nakon sat i pol igre.

Martić je protiv 23-ostruke Grand slam pobjednice odigrala odličan susret, no 38-godišnja Amerikanka se ipak pokazala presnažnom suparnicom.

Jedini break u susretu naša je igračica ostvarila u prvoj igri kada je oduzela servis Amerikanki iako je Williams imala 40:0. Nažalost, već u sljedećoj igri Martić je ispustila prednost, da bi kod rezultata 4:3 za Williams naša igračica još jednom pokleknula na svom početnom udarcu.

Imala je Martić 15:40 za ekspresni povratak u set, ali je Williams s četiri uzastopna osvojena poena ipak privela prvi set u svoju korist sa 6:3.

U drugom setu jedni break Williams je ostvarila u petoj igri u kojoj je u jednom poenu uganula i gležanj pa je zatražila medicinsku pomoć.

Ipak, bez problema je nastavila susret te kod 4:2 imala 0:40 i još jednu priliku za dvostruki break, no Martić je s nekoliko doličnih poena zadržala rezultatski priključak. Naša igračica ipak nije uspjela u preostala dva servis-gema Amerikanke ozbiljnije zaprijetiti povratkom.

Williams će u četvrtfinalu igrati protiv Kineskinje Wang Qiang koja je ranije u nedjelju izbacila drugu nositeljicu Ashleigh Barty sa 6:2, 6:4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider