Tenis
SPORTOVI
Tenis
AKO ZADRŽI SVOJ STAV

US Open službeno potvrdio da Đoković neće nastupiti na turniru

Vodstvo US Opena potvrdilo je kako će u potpunosti pratiti odluke američke vlade.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Nakon što je prošle godine odlukom vodstva turnira, koje je naposljetku dozvolilo nastupe tenisačima koji nisu cijepljeni protiv COVID-19, Novak Đoković nastupio na posljednjem Grand slamu u sezoni, gdje je u finalu poražen od Danila Medvjedeva, srpski tenisač ove sezone tamo gotovo sigurno neće biti.

Đoković se našao na popisu sudionika

Naime, vodstvo US Opena jučer je sve zbunilo objavom ljestvica igrača, na kojoj se našao Novak Đoković, unatoč tome što se već tjednima govori da njega u New Yorku, budući da nije cijepljen, neće biti. 

Razlog toga je zapravo vrlo jednostavno objasniti. US Open je objavio listu svih igrača koji imaju pravo nastupa, ako do samog turnira ispune obaveze. Jedna od njih je cijepljenje, koje srpski tenisač još uvijek može odraditi, no to se prema svemu sudeći neće dogoditi.

On je potvrdio kako se cijepiti neće

Da su mu šanse za nastup svedene na minimum potvrđeno je i od strane spomenutog vodstva turnira, koje je službeno potvrdilo kako će slijediti odluke i preporuke američke vlade. U ovom slučaju ono da stranci koji nisu cijepljeni ne mogu nastupiti na sportskim natjecanjima u njihovoj domovini.

Nakon što je na Wimbledonu, unatoč osvajanju istog, ostao bez 2000 bodova, zbog čega je pao na sedmo mjesto ATP ljestvice, sad je jasno da će Novak u rujnu ostati bez još 1000, koje je prošle sezone u New Yorku osvojio kao finalist. 

Odlučio je ostati pri svom stavu, koji će mnogi pozdraviti i čestitati mu na tome, dok će naravno opet biti podjele na one koji će podržati Amerikance.

Slijedom toga će po prvi put nakon 2006., ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, godinu završiti izvan najboljih 10. Unatoč tome što je po prikazanom vjerojatno i dalje svjetski broj 1. No, politika se umiješala u tenis i dovela do ovoga što trenutno gledamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider