Tenis
SPORTOVI
Tenis
US Open

Martić izbacila prošlogodišnju polufinalisticu, za četvrtfinale sa Serenom Williams

Ovom pobjedom Martić je osigurala prolazak među 16 najboljih na sva četiri Grand slama u karijeri.

Petra Martić US Open (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo US Opena u New Yorku. Ona je u dvoboju 3. kola svladala prošlogodišnju polufinalisticu i 12. nositeljicu Latvijku Anastasiju Sevastovu sa 6:4, 6:3 za sat i 26 minuta.

Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Sevastove i druga pobjeda 28-godišnje Dućanke. I prva je stigla na "grand slam" turniru, prije dvije godine u 3. kolu Roland Garrosa.

Hrvatska tenisačica Petra Martić u 4. će kolu US Opena za suparnicu imati šesterostruku pobjednicu ovog turnira, 38-godišnju Amerikanku Serenu Williams. Bit će to prvi međusobni dvoboj 28-godišnje Dućanke i 23-trostruke osvajačice "grand slam" turnira.

Ovom pobjedom Martić je osigurala prolazak među 16 najboljih na sva četiri Grand slama u karijeri.

Susret nije najbolje počeo za našu najbolje rangiranu igračicu, Sevastova je osvojila prva dva gema, no taj "break" za 2:0 joj je ostao i jedini kojega je ostvarila u čitavom dvoboju.

Martić je izgubljeni servis vratila odmah u sljedećoj igri, da bi, nakon što je kod 3:4 spasila "break-loptu" Latvijke i poravnala na 4:4 po drugi put u dvoboju oduzela servis suparnici što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Martić je nastavila s odličnom serijom i početkom druge dionice oduzevši servis suparnici u prvoj igri, a kada je povela s 2:0 njezina je serija osvojenih gemova stigla do pet. Mogla je Martić napraviti novi "break" i kod vodstva od 4:2, a kada to nije uspjela jest kod 5:3 kada je Sevastova servirala za ostanak u meču.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider