Tenis
SPORTOVI
Tenis
Medvjedev u polufinalu

Kanadska tinejžderica priredila senzaciju na US Openu: Upisala se u povijest, ispred nje je samo Šarapova

Poznati su prvi polufinalni parovi US Opena u ženskoj i muškoj konkurenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi nositelj Rus Danil Medvedjev će u polufinalu zadnjeg grand slam turnira sezone igrati protiv 15. nositelja Kanađanina Felixa Auger-Aliassima, dok će se u ženskoj konkurenciji za ulaz u finale boriti kanadska senzacija Leylah Fernandez i druga nositeljica Bjeloruskinja Arina Sabalenka.

Auger-Aliassime je plasman u polufinale izborio nakon što mu je 19-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz predao meč kod rezultata 6-3, 3-1 zbog ozljede noge.

Medvedjev je u četvrtfinalu nakon dva sata i 24 minuta nadigrao Nizozemca Botica Van de Zandschulpa, 117. igrača svijeta koji se u glavni turnir probio kroz kvalifikacije, sa 6-3, 6-0, 4-6,7-5.

Medvedjev je 2019. igrao finale US Opena protiv Rafaela Nadala od kojeg je izgubio nakon pet setova, a prošle je godine u polufinalu izgubio od kasnije osvajača naslova Austrijanca Dominica Thiema.

Fernandez, 73. na WTA ljestvici, do polufinala je stigla pobjedom nad petom nositeljicom Ukrajinkom Elinom Svitolinom. Za 19-godišnju Kanađanku ovo je prvo polufinale na grand slam turniru.

Svitolina je protiv mlade Kanađanke, koja je u prvom kolu izbacila Anu Konjuh, nadoknadila set zaostatka, a potom se u trećem setu našla suočena s porazom kad je Fernandez povela 5-2.

No, Ukrajinka se nije predala i uspjela je nanizati tri gema za 5-5, da bi odluka o pobjedi pala u 'tie-breaku'.

U njemu je Kanađanka povela 4-1, Svitolina opet dostigla suparnicu, ali je Fernandez pokazala da se u ključnim trenucima nijednom nije uplašila velike prilike koja joj se ukazala. Kad je osigurala prvu meč-loptu, zgrabila je priliku i nakon pogreške Ukrajinke moga početi slaviti najveći uspjeh u mladoj karijeri.

Postala je najmlađom polufinalisticom US Opena u posljednjih 16 godina, od Marije Šarapove koja je 2005. poražena u polufinalu od Kim Clijsters kad je imala 18 i pol godina.

Sabalenka, koja se kao i Fernandez prvi put plasirala u polufinale US Opena, u četvrtfinalu je sa 6-1ž, 6-4 svladala pobjednicu Roland Garrosa Čehinju Barboru Krejčikovu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider