Tenis
SPORTOVI
Tenis
propustio previše prilika

Ćorić ipak bez polufinala US Opena, Mektić u premijernom finalu parova na Grand Slamu

Borna Ćorić sjajno je igrao set i pol protiv Nijemca Zvereva, no onda je njegova igra postepeno padala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Ćorić ipak nije izborio polufinale US Opena nakon što je s 3-1 u setovima poražen od vršnjaka Alexandera Zvereva. Nakon uvjerljivih 6:1 u prvom setu i breaka prednosti u drugom, Ćorić je iduća tri izgubio rezultatom 6-7, 6-7, 3-6

Ćorić je odlično otvorio susret, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6-1. Naš je trenutačno prvi igrač ostvario "break" i u petoj igri drugog seta za vodstvo od 3-2, ali nije uspio tu prednost i zadržati jer je Zverev vratio izgubljeni servis u osmoj igri, pa je o pobjedniku te dionice odlučivao "tie-break". I u odlučujućoj igri prvi je do prednosti stigao ćorić, no Zverev je osvojio četiri od posljednjih pet poena te poravnao rezultat u meču.

U trećem setu igrači su razmijenili po "break" u ranoj fazi, a potom su držali gemove na svom servisu do novog "tie-breaka". No, ovaj put Zverev je bio dominantan, poveo sa 4-0 i mirno ga riješio u svoju korist sa 7-1.

Veliku priliku Ćorić je imao u petom gemu četvrtog seta kada je stigao do 0-40 na servis Zvereva, no nije iskoristio niti jednu od te tri vezane "break-lopte" kao niti još jednu prednost. Zverev je to znao iskoristiti, oduzeo je servis Ćoriću za vodstvo od 5-3, a onda prilikom servisa za meč iskoristio treću meč-loptu.

Ćoriću je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira, dok je Zverev drugi put stugao do polufinala. Prvi je igrao u siječnju ove godine na Australian Openu kada je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Pabla Carrena i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Nikola Mektić plasirao se finale muških parova na US Openu, on je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u polufinalu svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Britanca Joea Salisburyja sa 7-6 (3), 6-4.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru, a do sada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale mješotivih parova u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

U finalu će Mekitć i Koolhof igrati protiv pobjendika susreta u kojemu će igrati još jedan hrvatski predstavnik. Mate Pavić će u drugom polufinalu s Brazilcem Brunom Soaresom igrati protiv Nizozemca Jean-Juliana Rojera i Rumunja Horije Tecaua.

Pavić je dosada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala "gramd slam" turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider