Tenis
SPORTOVI
Tenis
za sat i 54 minute

Vekić donijela prvi bod Hrvatskoj protiv Francuske u dvoboju za prvo mjesto skupine United Cupa

Reprezentacija Hrvatske povela je 1:0 protiv Francuske u United Cupu.

Donna Vekić (Foto: Afp)

Donna Vekić (WTA - 67.) pobijedila je u Perthu Alize Cornet (WTA - 36.) sa 6:4, 6:3 nakon jednog sata i 54 minute igre, čime je reprezentacija Hrvatske povela protiv Francuske s 1:0 u odlučujućem dvoboju za prvo mjesto u skupini F premijernog izdanja United Cupa.

U drugom i posljednjem dvoboju današnjeg programa Borna Ćorić (ATP - 26.) igrat će protiv Arthura Rinderknecha (ATP - 44.).

Vekić je treći put u karijeri igrala protiv 32-godišnje Cornet i, baš kao prije tri godine na Australian Openu, bila bolja u dva seta.

Borna Gojo Bravo, naši: Hrvatska razbila Argentinu s 5:0, nije bilo nikakvog popusta divider

Prelomila drugi set odmah na startu

Osječanka je u prvom setu povela s 4:1 dvaput oduzevši servis suparnici, a Francuskinja je uspjela vratiti jedan break zaostatka, ali nije mogla do potpunog preokreta. Vekić je na početku drugog seta odmah došla do breaka i do kraja meča spasila još samo jednu priliku Cornet za oduzimanje servisa u šestom gemu. Novim breakom u devetom gemu hrvatska je reprezentativka završila meč i ostvarila drugu pobjedu na inauguralnom natjecanju mješovitih reprezentacija.

Pobjednička reprezentacija iz ovog dvoboja izborit će mjesto u tzv. gradskom finalu, u kojem će igrati protiv najbolje reprezentacije iz skupine A u kojoj po jednu pobjedu imaju Grčka (1:0) i Bugarska (1:1), ali samo Grčka može osvojiti prvo mjesto. Nakon prvog dana dvoboja protiv Belgije rezultat je 1:1. Belgiji su za osvajanje prvog mjesta potrebne sve tri pobjede u mečevima koji će biti odigrani u utorak, dok je Grčkoj i jedna dovoljna za plasman u gradsko finale.

HRVATSKA - FRANCUSKA 1:0

Donna Vekić - Alize Cornet 6:4, 6:3

Borna Ćorić - Arthur Rinderknech

Petra Martić - Caroline Garcia

Borna Gojo - Adrian Mannarino

D. Vekić / B. Ćorić - C. Garcia / E. Roger-Vasselin

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider