Tenis
SPORTOVI
Tenis
kakav talent

Federer nakon slavlja s Đokovićem opet zaustavljen od čudesnog debitanta

Fenomenalni Stefanos Tsitsipas izborio je veliko finale preko Federera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčki 21-godišnji tenisač Stefanos Tsitsipas u debitantskom se nastupu probio se do meča za naslov na ATP Finalu u londonskoj O2 Areni, nakon što je u subotnjem polufinalu pobijedio 38-godišnjeg Švicarca Rogera Federera sa 6-3, 6-4 za 96 minuta igre.

Bio je to četvrti dvoboj Grka i Švicarca u kojem je Tsitsipas stigao do druge pobjede i izjednačio rezultat na 2-2.

Tsitsipas će u nedjeljnom finalu (19 sati) za naslov igrati protiv boljeg iz polufinalnog obračuna Austrijanca Dominica Thiema i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu od 21 sat.

Dvoboj u O2 Areni nalikovao je meču Tsitsipasa i Federera u osmini finala na ovogodišnjem Australian Openu, u kojem je Grk na putu do pobjede u četiri 'tie-breaka' spasio svih 12 'break-lopti'.
U Londonu je spasio 11 od 12, svih šest koje je Švicarac imao u prvom setu. Federer je spasio samo jednu od četiri 'break-lopte' koje je imao Tsitsipas.

Za Federera je ovo bilo 16. polufinale na završnom ATP turniru i njegov šesti poraz. Stefanos Tsitsipas se pridružio Alexanderu Zverevu (2018.), Davidu Goffinu (2017.), Rafaelu Nadalu (2013.), Nikolaju Davidenku (2009.) i Lleytonu Hewittu (2002.) koji su Federera zaustavljali u poluzavršnici ATP Finala.

ATP Finale, pojedinačno - polufinale

Stefanos Tsitsipas (Grč/6) - Roger Federer (Švi/3) 6-3, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider