Tenis
SPORTOVI
Tenis
rafa i njegov nasljednik

Katastrofa Đokovića u Parizu: Pometen s terena za finale prije finala

U polufinalu Roland Garrosa igrat će Rafael Nadal i Dominic Thiem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski tenisač Dominic Thiem jednostavno je pomeo s terena Novaka Đokovića i plasirao se u svoje drugo polufinale Roland Garrosa. Thiem je slavio sa 7:6, 6:3, 6:0 i tako okončao jednogodišnju vladavinu srpskog tenisača na drugom Grand Slamu sezone.

U prvom setu, Đoković je dominantniji, no onda Thiem uspijeva nadoknaditi zaostatak od 2-4 i spasiti dvije set lopte kod rezultata 4-5 15/40 za srpskog tenisača. Na kraju je, poslije 76 minuta igre, slavio Thiem nakon tie breaka.

Austrijanac je zadržao dobru igru i u drugom setu u kojem Đoković počinje pasivnije igrati što Thiem iskorištava. Treći set, koji traje svega 20 minuta, donosi dominaciju Thiema koji je od vodstva 5-3 u drugom setu, dobio sljedećih sedam gemova zaredom što mu je donijelo pobjedu.

Ovo je prva pobjeda Austrijanca nad Đokovićem u šest dosadašnjih susreta.

''Ovo je sjajno. Prije samo imao pet poraza od njega. Ovo je san. Danas je bilo malo hladnije i bilo je vjetra. Nevjerojatno je koliko je teško igrati dugo na Grand Slamu jer morate stalno igrati protiv najboljih, a u petak mi neće biti nimalo lakše'', rekao je oduševljeni tenisač nakon pobjede.
 

Thiem protiv Nadala, Đoković prvi put nakon 2011. nije u Top 2

U polufinalu će 23-godišnji Austrijanac igrati protiv Rafaela Nadala koji je prošao dalje nakon što mu je sunarodnjak Pablo Carreno zbog problema sa želucem predao meč na početku drugog seta kod rezultata 6-2, 2-0.

U dosadašnjih šest susreta pobijedio ga je samo dva puta, ali je Austrijanac jedini koji ga je ove godine pobijedio na zemlji. Bit će to za mnoge finale prije finala, jer je sam Rafa Nadal mladog austrijskog tenisača proglasio svojim nasljednikom.

Novak Đoković past će na treće mjesto nakon Roland Garrosa, prvi put nakon 2011. godine čime se nastavlja veliki pad u igri nekad najboljeg tenisača svijeta.

Drugi polufinalni par činit će pobjednici dvoboja Marin Čilić - Stanislas Wawrinka i Andy Murray - Kei Nishikori.

 


 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider