Tenis
SPORTOVI
Tenis
18 OSVOJENIH TURNIRA

Jedan od najboljih bez Grand Slam titule: Teniski Muhammad Ali završava karijeru

Francuski tenisač Jo Wilfried Tsonga objavio je da će nakon Roland Garrosa okončati karijeru.

Jo-Wilfried Tsonga (Foto: Afp)

Tsonga, koji će 17. travnja proslaviti 37. rođendan, svojedobno je bio peti tenisač svijeta, ali je zbog brojnih ozljeda i slabije forme pao na 220. poziciju na ATP listi.

"Ovo će mi biti 15. sudjelovanje na Roland Garrosu i nadam se da ću biti onakav kakav sam uvijek bio na ovom turniru", rekao je Tsonga.

Francuz je u karijeri osvojio 18 ATP naslova, a najbliže trofeju na Grand Slamu bio je 2008. godine, kada je u finalu Australian Opena poražen od Novaka Đokovića. Bio je polufinalist Roland Garrosa i Wimbledona, dok je na US Openu u nekoliko navrata stigao do četvrtfinala.

Srebro s OI najveći uspjeh

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. osvojio je srebrnu medalju u paru s Mikaelom Llodrom.

Svakako će ostati upamćen kao jedan od kvalitetnijih igrača koji nikad nisu došli do Grand slam naslova. Kao eventualnu olakotnu okolnost možemo uzeti to što je igrao u vrijeme tri vjerojatno najbolja tenisača svih vremena.

Zbog svoje fizičke sličnosti s ponajboljim boksačem svih vremena nosio je nadimak "Ali", a ljubimac fanova bio je zbog svog vedrog karaktera i nerijetko duhovitih izjava ili gestikulacija na terenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider