Tenis
SPORTOVI
Tenis
BITKA S DEL POTROM

Svijet tenisa traži najbolje u 2016: Nominiran i Ivo Karlović

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) objavilo je kandidate za godišnje nagrade, a među nominiranima u kategoriji "Povratnik godine" našao se 37-godišnji hrvatski veteran Ivo Karlović.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nagrada u kategoriji "Povratnik godine" dodjeljuje se tenisačima koji su uspjeli nakon ozbiljne ozljede ponovno osigurati mjesto među najboljim igračima svijeta, a osim Karlovića, među nominiranima su Argentinac Juan Martin del Potro, Nijemac Florian Mayer i Francuz Julien Benneteau.

Favorit za nagradu je Juan Martin del Potro, s kojim bi se Karlović mogao sučeliti na finalu Davis Cupa u Zagrebu, a ode li nagrada u njegove ruke, Argentinac će postati treći tenisač, nakon Nijemca Tommyja Haasa i Španjolca Sergija Bruguere, koji je tu nagradu osvojio po drugi put. Prvi put mu je dodijeljena 2011. godine, kad se prvi put uspješno vratio nakon jednogodišnjeg izbivanja operacije zgloba zapešća.

O pobjedniku u kategoriji "Povratnik godine" svojim glasovima odlučuju igrači, baš kao i u slučaju nagrade "Stefan Edberg" za sportsko držanje na terenu te nagrade za igrača koji je najviše napredovao. Švicarac Roger Federer 11 je puta dobio nagradu "Stefan Edberg", a nominiran je i ove godine, uz sunarodnjaka Stana Wawrinku, Britanca Andyja Murrayja i Španjolca Rafaela Nadala.

Za nagradu "Igrač koji je najviše napredovao" konkuriraju Nijemac Alexander Zverev, Austrijanac Dominic Thiem, Francuz Lucas Pouille i Britanac Daniel Evans.

Igrači će birati i najbolje turnire po pojedinim kategorijama (ATP Masters 1000, ATP 500 i ATP 250), dok će o najboljem igraču, najboljem paru i nagradi "Zvijezda u usponu" (najmlađi igrač u Top 100) odlučivati ATP ljestvica na kraju sezone.

Navijači imaju priliku svojim glasovima izabrati najdražeg im igrača i najdraži par, dok je novost od ove godine nagrada "Trener godine". Dobit će je trener koji je pomogao svom igraču da dosegne višu razinu igre tijekom sezone, a o pobjedniku će svojim glasovima odlučiti sami treneri.

Gotovo sve nagrade bit će. već prema tradiciji, uručene dobitnicima tijekom završnog ATP turnira osmorice najboljih pojedinaca i osam najboljih parova, kojem će od 13. do 20. studenoga domaćin biti londonska O2 Arena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider