Tenis
SPORTOVI
Tenis

Sukob ne prestaje: Tomic bi mogao zaigrati za Hrvatsku

Sukob Australskog teniskog saveza i oca Bernarda Tomica, australskog tenisača hrvatskih korijena, došao je do te mjere da je naznačena mogućnost prekida suradnje i preseljenje Bernarda pod hrvatski stijeg...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eskalacija sukoba nastala je nakon 2. kola Australian Opena i meča između Tomica i Marina Čilića. Hrvatski je tenisač i novi stanovnik Top 10 ATP ljestvice slavio nakon četiri sata igre i pet setova (6-7(6), 6-3, 4-6, 6-2, 6-4), a meč je završio u dva sata ujutro po lokalnom vremenu, što je posebno naljutilo 17-godišnji Tomica, koji je i ranije znao ulaziti u sukob s čelnim ljudima australskog tenisa.

'Tražio sam da igramo tijekom dana, ali organizatori to nisu dopustili. Mislim da je to smiješno. Navedite mi jedan sport koji se odvija u jedan ili dva sata ujutro. A posebno je teško igrati u tom terminu u mojim godinama', uputio je tada Tomic oštre riječi Craigu Tileyju, direktoru Australian Opena, ujedno i direktoru za razvoj mladih tenisača u Australskom teniskom savezu.

John Tomic, Bernardov otac, do te se mjere tom prilikom ražestio da su zaštitari u Melbourne Parku bili pozvani na spremnost za reakciju u svakom trenutku. Tada je i izrečena spomenuta prijetnja prelaska pod hrvatsku zastavu.

'Nisam čuo Johna da je to baš tako rekao, no o tim se stvarima ne pregovara. Igrati za domovinu trebala bi biti najveća čast, a da sam ga čuo da je to rekao, kao i bilo kojeg drugog roditelja da na takav način prijeti, poručio bih mu da to i učini', veli Tiley, a prenosi list The Australian u svom web-izdanju.

List se poziva na treću osobu, koja je čula Johna Tomica kako naglas govori da će 'odvesti sina u Hrvatsku'.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider