Tenis
SPORTOVI
Tenis
Našao novog trenera

Federer putem Đokovića, Murrayja i Čilića: Stari asovi opet na sceni!

Švicarski teniski genijalac Roger Federer potvrdio je u petak da će u nadolazećoj sezoni u njegovom trenerskom stožeru biti i legendarni Šveđanin Stefan Edberg…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je puno nagađanja posljednjih dana o ovoj suradnji, a u petak ju je Federer napokon službeno potvrdio. Edberg će s ponajboljim tenisačem svih vremena raditi minimalno deset tjedana u sezoni, a počet će već na skorašnjem Australian Openu.

"Sretan sam što mogu objaviti da će se, počevši od Melbournea, Stefan Edberg priključiti Severinu Lüthiju u mojoj trenerskoj ekipi. Severin će biti uz mene većinu tjedana, dok je Stefan pristao pomoći najmanje deset tjedana u sezoni. Edberg je moj dječački junak i doista se radujem što ću provoditi vrijeme s njim i učiti od njega", poručio je osvajač rekordnih 17 Grand Slam naslova.

Federeru je prošla sezona bila najgora u posljednjih deset godina. Osvojio je samo jedan turnir (Halle) i trenutno je tek na šestom mjestu ATP ljestvice.

"Stvarno sam uzbuđen što sam postao dio Rogerove trenerske ekipe. Nadam se da zajedno možemo izvući iz njega najbolji tenis", rekao je 47-godišnji Edberg, osvajač šest Grand Slam naslova.

Federerovim angažmanom Edberga nastavljen je ulazak nekadašnjih teniskih zvijezda u trenerske vode. Nedavno je Boris Becker postao trener Novaku Đokoviću, Ivan Lendl već dulje vrijeme vodi Andyja Murrayja, Goran Ivanišević radi s Marinom Čilićem, a Sergi Bruguera s Richardom Gasquetom. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider