Tenis
SPORTOVI
Tenis
Derbi u Australiji

Novi okršaj Nadala i Đokovića: Španjolska protiv Srbije u finalu ATP kupa

Srbija je postala prvi finalist ATP kupa nakon što je u subotu u Sydneyu u polufinalu sa 3-0 svladala Rusiju.

Novak Đoković i Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Srbija je postala prvi finalist ATP kupa nakon što je u subotu u Sydneyu u polufinalu sa 3-0 svladala Rusiju.

U prvom susretu polufinala Dušan Lajović je sa 7-5, 7-6 (1) pobijedio Karena Hačanova, a zatim je drugi tenisač svijeta Novak Đoković nakon dva sata i 49 minuta igre nadigrao petog tenisača na ATP ljestvici Danila Medvedeva sa 6-1, 5-7, 6-4.

I u parovima je Srbija potvrdila svoju pobjedu, Nikola Čačić i Viktor Troicki su sa 6-4, 7-6 (7) slavili protiv ruskog para Tejmuraz Gabašvili/Konstantin Kravčuk.

Nadal odveo Španjolsku u finale

Prvi tenisač svijeta Rafael Nadal odveo je Španjolsku u finale ATP kupa koji se igra u Sydneyu, svladavši u drugom meču polufinala Australca Alexa de Minaura (ATP-18.) sa 4-6, 7-5, 6-1.

U prvom pojedinačnom meču Roberto Bautista, deseti tenisač svijeta, pobijedio je sa 6-1, 6-4 Nicka Kyrgiosa i doveo Španjolsku u vodstvo.

Španjolska je tako s rezultatom 2-0 i prije meča parova osigurala nastup u finalu gdje je čeka Srbija koja je u ranijem polufinalnom meču svladala Rusiju 3-0. Za meč parova su sa španjolske strane prijavljeni Pablo Carreno Busta i Nadal te s australske Chris Guccione i John Peers.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider