Tenis
SPORTOVI
Tenis
Donna Vekić prošla

Šok na Australian Openu: Borna Ćorić ispao od 192. tenisača svijeta!

Ćoriću nije pomoglo ni 17 asova koje je servirao u meču, a McDonald ih je servirao 12.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtak u treće kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena, dok je Borna Ćorić završio svoj nastup na tom turniru.

Vekić (ATP -33.) za plasman u treće kolo lako je pobijedila Argentinku Nadiju Podorosku, 45. tenisačicu svijeta, sa 6:2, 6:2 poslije sat vremena igre.

Vekić je servirala četiri asa, a suparnica nijedan i pritom je napravila sedam dvostrukih pogrešaka. Hrvatska je tenisačica spasila tri od pet break-lopti, a Podoroskoj je šest puta uzela servis, po tri puta u svakom setu.

To je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda hrvatske tenisačice. U trećem kolu Vekić će igrati protiv Estonke Kaie Kanepi, 65. na WTA ljestvici, koja je izbacila prošlogodišnju pobjednicu Amerikanku Sofiju Kenin. S Kanepi je Vekić do sada igrala jednom, 2019. na US Openu, i tada ju je pobijedila.

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić zaustavljen je u drugom kolu Australian Opena, bolji od njega je nakon dva i pol sata igre bio Amerikanac Mackenzie McDonald, 192. na ATP ljestvici. Amerikanac je slavio sa 6:4, 6:2, 4:6, 6:4.

Ćoriću nije pomoglo ni 17 asova koje je servirao u meču, a McDonald ih je servirao 12. No Ćorić je napravio pet dvostrukih pogrešaka. Hrvatski je tenisač spasio šest od deset break-lopti, no suparniku je servis uzeo samo jednom.

Ovo je bio njihov jedini međusobni ogled.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider