Tenis
SPORTOVI
Tenis
JEDAN, JEDINI, NEPONOVLJIVI

Službeno se umirovio Div sa Šalate: "Imao sam vrlo nesvakidašnju karijeru"

Jedan od najboljih hrvatskih tenisača službeno je rekao zbogom sportu koji ga je proslavio.

Ivo Karlović, kraj karijere (Foto: Afp)

Gotovo dvije i pol godine nakon što je odigrao svoj posljednji službeni meč, Ivo Karlović službeno je potvrdio kako se njegov povratak tenisu neće dogoditi, odnosno da mu je karijera završena.

Napravio je to preko objave na X-u, u kojoj se obratio svima koji su u karijeri bili uz njega.

Došlo je vrijeme za zbogom

"Dragi fanovi i prijatelji,

Nadam se da će vas ova objava zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom!

Neki su od vas primijetili kako je prošlo dosta vremena otkako sam igrao na turniru i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službeno i konačno objaviti svoje povlačenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću, nesvakidašnju i dugu karijeru koja dolazi iz iznimno skromnih početaka, posebno za tenisača. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kad sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspio prevladati.

Želio bih zahvaliti svim trenerima i ljudima koji su bili uključeni i doprinijeli mom razvoju kao tenisača. Bez vas ovo sretno putovanje ne bi bilo moguće. Obitelj mi je pružila ogromnu podršku i neizmjerno ih volim. Veselim se što ću nastaviti provoditi vrijeme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju.

Svima vama koji ste bili navijači i podržavatelji tijekom godina, hvala što ste bili dio mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva na touru s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava. Zahvalan sam. Živjeli, dr. Ivo."

Dugo se tražio, a onda je došao taj Wimbledon

U njegovoj dugoj karijeri, kao ključan trenutak može se navesti prvo kolo Wimbledona 2004. godine, kad je kao kvalifikant u prvom kolu savladao branitelja naslova i tada prvog tenisača svijeta, Lleytona Hewitta.

211 centimetara visoki Ivo osvojio je osam turnira, a najviši ranking na ATP ljestvici bio mu je 14. mjesto, 2008. godine. 

Bio je član Davis Cup reprezentacije koja je osvojila Davis Cup 2005. godine, a s reprezentacijom je igrao i u finalu 2016., kad je poražen u petom meču finalnog susreta protiv Argentine.

Na Grand slamu je najdalje došao na Wimbledonu 2009. godine, kad u četvrtfinalu nije uspio savladati Rogera Federera. Ukupno je na Grand slamovima upisao 54 pobjeda i 63 poraza.

Drugi je igrač u povijesti po broju pogođenih as servisa, a tamo će još neupitno neko vrijeme ostati, s obzirom na to da mu nitko od aktivnih tenisača nije dovoljno blizu niti s realnim šansama dostići njegovih 13762.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider