Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nije mu lako igrati u Zagrebu

Slovenac se upitao: Ima li tko savjet kako oduzeti servis dr. Ivi?

Ivo je u Zagrebu bez svojih cura. Supruga i kćerkica ostale su u SAD-u jer je Jada Valentina premala da bi putovala zrakoplovom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijetko se događa da Ivo Karlović ostvari pobjedu a da ima manje asova od rivala. U prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa dogodilo se upravo to: Ivo je pogodio osam a Slovenac deset asova. No, najvažnije je da je div sa Šalate pobijedio sa 7:6 (2), 6:3 uz igru koja obećava.

"Odigrao sam jako dobro, dobro servirao u odlučujućim trenucima i bio siguran s osnovne crte. No, nije bilo lako, u Zagrebu mi nikad nije lako igrati", kazao je Karlović, kojemu je najviši doseg na ovom turniru četvrtfinale (dva puta).

Zbog čega je to tako?

"Kad bih znao točan razlog, onda bih pronašao i neko rješenje. Očito se radi o pritisku zbog domaćeg terena. Nije mi se poklopilo dosad, no možda ove godine uspijem otići dalje od četvrtfinala", odgovorio je Ivo.

Uoči dvoboja Kavčić je na Twitteru zatražio pomoć. Napisao je: "Ima li tko savjet kako oduzeti servis dr. Ivi?" Slovencu je to u prvom setu čak i pošlo za rukom (doduše jedini put), ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu nad Karlovićem, koji je u Zagrebu bez svojih cura.

Supruga Alsiona i četveromjesečna kćerkica Jada Valentina ostale su u SAD-u.

"Da, ostale su kod kuće jer je kćerkica je premala da bi putovala zrakoplovom. No, biti otac predivan je osjećaj, ne bih ga mijenjao ni za što na svijetu", nije skrivao sreću ponosni otac.

U konkurenciji parova, stopostotni učinak Hrvata. Prvo su kolo prošla sva petorica, Karloviću (s Moserom), Draganji i Škugoru jučer su se pridružili i Ivan Dodig i Mate Pavić. Njih dvojica su sa 6:3, 6:2 pobijedili njemačko-španjolsku kombinaciju Beck/Garcia-Lopez. Barem netko od njih će sigurno i u polufinale jer Karlović i Moser igraju protiv Draganje i Škugora.

Program u srijedu počinje u 10.30 sati. Prvi na središnji teren izlaze Britanac Evans i Španjolac Garcia-Lopez a odmah nakon njih sastaju se Antonio Veić i Slovenac Grega Žemlja.

U središnjem dvoboju dana, u 17.45 sati sučelit će se Ivan Dodig i Turčin Marsel Ilhan, a nakon njih susret drugog kola odigrat će Ivan Ljubičić i Nijemac Michael Berrer. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati