Tenis
SPORTOVI
Tenis
Meč trajao 60 minuta

Sloane Stephens deklasirala Madison Keys i osvojila US Open

Sloane Stephens pobijedila je Madison Keys u finalu US Opena sa 6.3 i 6:0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Amerikanka Sloane Stephens (24) pobjednica je US Opena nakon što je sinoć u finalu četvrtog grand slam turnira sezone sa 6-3, 6-0 slavila protiv sunarodnjakinje Madison Keys. Ovo je bilo prvo američko finale na US Openu od 2002. godine.

Stephens, Stephens, koja se na teniske terene vratila prije tri mjeseca nakon jednogodišnje pauze uzrokovane ozljedama, do prvog je grand slam trofeja došla dominantnom igrom, prepustivši protivnici četiri gema za samo sat vremena.

"Ne mogu vjerovati. Zadnju sam operaciju imala 23. siječnja i da mi je netko tada rekao da ću osvojiti US Open, odgovorila bih mu da je to nemoguće", kazala je Stephens nakon meča.

Polufinalistica Australian Opena iz 2013. borila se s ozljedama 11 mjeseci i morala je na operaciju noge. Tada je bila 16. na WTA ljestvici, a nakon oporavka na teniske terene se vratila u lipnju u Wimbledonu gdje je ispala u prvom kolu.

Do US Opena Stephens je napredovala do 83. mjesta na ljestvici, a od ponedjeljka će biti 17. tenisačica svijeta.

Uz pobjednički trofej Stephens je zaradila i 3.7 milijuna dolara što je rekordan iznos za turnir. Ovom pobjedom u finalu priključila se pobjednici Rolad Garrosa Jeleni Ostapenko kao druga tenisačica koja nije bila postavljena za nositeljicu a koja je slavila na jednom od četiri grand slam turnira ove sezone.

Madison Keys (22), za koju je ovo bilo prvo finale nekog grand slam turnira, nije bila jako nezadovoljna nakon poraza.

"To sigurno nije bio najbolji tenis koji mogu igrati. A ako već moram izgubiti drago mi je da je to bilo od Sloane", rekla je Keys koja se također tijekom cijele sezone borila s ozljedom zapešća.

U muškom finalu danas igraju Španjolac Rafael Nadal i Južnoafrikanac Kevin Anderson. Statistika je na strani 31-godišnjeg Nadala koji je slavio u svim međusobnim ogledima, zadnji put ove godine u Barceloni.

 

US Open, žene, finale:

Stephens - Keys 6:3, 6:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider