Tenis
SPORTOVI
Tenis
sasvim zasluženo

Konačno: Simona Halep zasjela na prvo mjesto WTA ljestvice!

Nakon što joj je prije četiri mjeseca srce slomila Jelena Ostapenko u finalu Roland Garrosa, Halep se vratila jača nego ikad prije i plasmanom u finale po prvi puta izborila svjetski broj 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rumunjska tenisačica Simona Halep subotnjom pobjedom nad Latvijkom Jelenom Ostapenko 6-2, 6-4 probila se u finale WTA turnira u Pekingu i time osigurala uspon na čelno mjesto pojedinačne WTA ljestvice, kada ona u ponedjeljak bude ažurirana. Halep će po prvi puta u svojoj karijeri zasjesti na broj 1 WTA ljestvice!

Halep je postala 25. tenisačica u povijesti i prva Rumunjka koja je došla do statusa najbolje igračice svijeta otkako je 1975. godine prvi put objavljena WTA ljestvica.

Rumunjka je s trona skinula ovogodišnju wimbledonsku pobjednicu Španjolku Garbine Muguruzu, koja je na prvom mjestu WTA ljestvice provela četiri tjedna, od završetka US Opena.

Za 26-godišnju Halep je ovo bio peti pokušaj da se domogne 'broja 1', a kada je prvi put bila u prilici to učiniti, također joj je suparnica bila Jelena Ostapenko, u finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Rumunjka će u nedjelju po peti put ove sezone zaigrati u finalu i pokušati doći do 16. naslova u karijeri, a prvog u Pekingu.

Suparnica će joj biti bolja iz dvoboja Francuskinje Caroline Garcije i Čehinje Petre Kvitove.

WTA Peking - polufinale

Simona Halep (Rum/2) - Jelena Ostapenko (Lat/9) 6-2, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider