Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najavila u kolumni

Veličanstvena karijera ide svome kraju: Serena Williams objavila kada odlazi u mirovinu

Fenomenalna Amerikanka uoči 41. rođendana odlučila je reći zbogom tenisu.

Serena Williams (Foto: Afp)

Jedna od najvećih tenisačica u povijesti Serena Williams ne misli igrati tenis po završetku ovogodišnjeg US Opena.

Najavila je to u svojoj kolumni za Vogue, dajući do znanja da joj tenis trenutno nije među prioritetima.

"Odbrojavanje je počelo. Ne volim riječi 'mirovina', ali idem prema drugim stvarima koje su mi važne. Uživat ću u sljedećih nekoliko tjedana. Nažalost, ove godine nisam bila spremna osvojiti Wimbledon i ne znam hoću li biti spremna osvojiti New York, ali pokušat ću", napisala je Serena.

Serena je u ponedjeljak u prvom kolu WTA 1000 turnira u Torontu ostvarila svoju prvu pobjedu od prošlogodišnjeg nastupa na Roland Garrosu i postala tek četvrta tenisačica u povijesti koja je s navršenih 40 godina uspjela proći barem jedno kolo na WTA Touru pridruživši se starijoj sestri Venus, Japanki Kimiko Date Krumm i legendarnoj Martini Navratilovoj.

Ukoliko ne uspije osvojiti US Open, Serena Williams će u mirovinu otići kao druga na vječnoj ljestvici osvajačica Grand Slamova. Ona ih ima 23, a vodeća je Margaret Court s 24.

"Znam da među mojim obožavateljima postoji fantazija o tome da sam mogla izjednačiti se s Margaret, shvaćam to. Grozna sam na rastancima, najgora na svijetu, ali u ovom trenutku sam puno zahvalnija nego što to mogu izraziti riječima."

Serena želi još jednu kćerkicu

Kao glavni razlog za takvu odluku, tenisačica koja će u 26. rujna proslaviti 41. rođendan, navodi želju da svojoj čeverogodišnjoj kćeri Olympiji na svijet donese sestru koju ona silno želi.

"Vjerujte, nikada nisam željela birati između tenisa i obitelji. Mislim da to nije pošteno. Da sam muško, ne bih o ovo pisala, jer bih sada bila na terenu i pobjeđivala, dok bi moja supruga rađajući širila našu obitelj. Možda bih više bila kao Tom Brady da sam imala priliku. Nemojte me krivo shvatiti: volim to što sam žena i voljela sam svaku sekundu trudnoće dok sam nosila Olympiju", napisala je Serena u uvodnom dijelu teksta.

U veličanstvenoj karijeri Serena je ukupno osvojila 73 turnira, a pored 23 Grand Slama u pojedinačnoj konkurenciji ima i 14 Grand Slamova u parovima.

Vlasnica je čak četiri olimpijska zlata, a samo od turnirskih nagrada osvojila je 94 milijuna dolara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider