Tenis
SPORTOVI
Tenis
prilika za drugi naslov

Senzacionalni polufinalist Roland Garrosa izborio finale u Umagu

Talijani su u Umagu u dosadašnjih 28 izdanja Croatia Opena imali samo jednog pobjednika, Fabija Fogninija koji je slavio 2016. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijan Marco Cecchinato ili Argentinac Gudio Pella u nedjelju će postati pobjednikom 29. izdanja umaškog ATP turnira, a mjesto u finalu izborili su subotnjim polufinalnim pobjedama nad Argentincem Marcom Trungellitijem, odnosno Nizozemcem Robinom Haaseom.

U prvom polufinalu odigranom na stadionu Gorana Ivaniševića Pella je pobijedio Nizozemca Robina Haasea (ATP - 38.) sa 6-3, 1-6, 6-2 i tako izborio svoje treće finale. U Rio de Janeiru 2016. protiv Pabla Cuevasa i u Muenchenu 2017. godine protiv Alexandera Zvereva ostao je bez pobjedničkog trofeja.

U Umagu će mu suparnik biti ovogodišnji senzacionalni polufinalist Roland Garrosa, 25-godišnji Talijan Marco Cecchinato, koji je trebao samo 66 minuta za pobjedu 6-2, 6-1 protiv kvalifikanta Marca Trungellitija te je tako spriječio prvo argentinsko finale u Stella Marisu.

Cecchinato će se u nedjelju boriti za svoj drugi naslov u drugom finalu. Prvi trofej podigao je ove godine kao kvalifikant u Budimpešti, gdje je u finalu bio bolji od Australca Johna Millmana.

Talijani su u Umagu u dosadašnjih 28 izdanja Croatia Opena imali samo jednog pobjednika, Fabija Fogninija koji je slavio 2016. godine. Osim Fogninija, koji je izgubio i finale 2013. godine, od talijanskih tenisača za naslov umaškog pobjednika borili su se još Filippo Volandri (2003. i 2004.), Potito Starace (2010.) i Paolo Lorenzi (2017.).

Guido Pella je peti Argentinac koji će igrati u finalu Croatia Opena. Guillermo Coria (2005.) i Guillermo Canas (2004.) su bili i pobjednici, a Mariano Puerta (2000.) i Franco Davin (1992.) zaustavljeni su u finalu.

Nedjeljno finale je na rasporedu od 20 sati, a nazočit će mu i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

ATP Umag - polufinale

Guido Pella (Arg) - Robin Haase (Niz/6) 6-3, 1-6, 6-2

Marco Cecchinato (Ita/3) - Marco Trungelliti (Arg) 6-2, 6-1
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider