Automoto
SPORTOVI
Automoto
To nikome ne treba

Seksističke, homobofne i rasističke uvrede na vikendu Formule 1, Hamilton "zgrožen i razočaran"

Na društvenim mrežama pojavili su se izvještaji o pijanim navijačima koji maltretiraju gledateljice, o homofobnim povicima i rasnom zlostavljanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodstvo Formule 1, vlasnici staze Red Bull Ring u Spielbergu, te brojni vozači osudili su seksističko, rasističko i homofobno ponašanja dijela gledatelja na Velikoj nagradi Austrije.

Prema pisanju brojnih medija tijekom subotnjih kvalifikacija mogle su se čuti seksističke, homofobne i rasističke uvrede navijača upućene drugim navijačima. Na društvenim mrežama pojavili su se izvještaji o pijanim navijačima koji maltretiraju gledateljice, o homofobnim povicima i rasnom zlostavljanju.

"Ovakvo ponašanje je neprihvatljivo i neće se tolerirati. Ove stvari shvaćamo iznimno ozbiljno i pokrenuli smo razgovore s osiguranjem, promotorima i onima koji su prijavili incidente", navodi se u priopćenju F1.

Vlasnici staze Red Bull i njihov svjetski prvak Max Verstappen pridružili su se Formuli 1 u osudi ponašanja gledatelja. Sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton ranije je na Instagramu rekao da je "zgrožen i razočaran" onim što se dogodilo na VN Austrije.

"Ne možemo sjediti prekriženih ruku i dopustiti da se ovo nastavi", kazao je Hamilton.

"Ne bi trebalo biti važno za koga navijate, vaš spol, vaša seksualnost i boja kože. Svi bi se ovdje trebali dobro provesti", dodao je Britanac.

Ferrari se također oglasio na Twitteru, rekavši da "nema mjesta za zlostavljanje bilo verbalno ili fizičko prema bilo kojoj skupini ljudi u sportu."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider