Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
đoković uzima pauzu

Ančić otkrio recept za Federera: "Ako mu se dozvoli da vodi igru, gotovo je"

Mario Ančić vratio se nakratko u profesionalni teniski svijet na ovogodišnjem izdanju Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dugo godina izbivanja iz tenisa ove se godine u All England Clubu pojavio Mario Ančić i to u svojstvu savjetnika bivšeg broja 1 - Novaka Đokovića. Ekipa Nove TV predvođena reporterom Sašom Lugonjićem nalazi se u Londonu gdje je razgovarala s proslavljenim hrvatskim tenisačem, koji je 2002. godine slavio protiv Rogera Federera u Wimbledonu.

* Jesi li Mario otkrio i Čiliću tajnu svog uspjeha nad Federerom?

"Zna i ima i on tu tajnu. Pobijedio ga je na US Openu prije tri godine, lani ga je imao ovdje u Wimbledonu. Baš sam radio kao komentator i prenosio taj meč, koji je odlučen u svega nekoliko krucijalnih poena koji su otišli na stranu Federera. Vidi se da je u svim mečevima koji su igrali bilo napeto, pa će tako biti i u nedjelju".

* Što Marin mora napraviti da ima šansu u finalu?

"Marin ulazi u meč pun samopouzdanja i igra protiv Federera koji ponovno dominira svjetskim tenisom, a u Wimbledonu se osjeća kao kod kuće. Roger je favorit, ali Marin se mora koncentrirati na sebe. Mora dobro ući u meč. Mora dobro servirati. Šansa koju ja vidim da pobijedi Federera je da bude agresivan. To je jedini način, jer ako dozvolite Federeru da on vodi igru i kontrolira poene, onda će biti jako teško. Na startu se mora uspostaviti ravnoteža u meču i zato je početak jako bitan".

* Ti si se ovdje vratio tenisu nakon duže vremena, bio si u stožeru Novaka Đokovića, kako si zadovoljan svime viđenim?

"Bilo je odlično, no nažalost se u četvrtfinalu dogodila ta ozljeda koju on već jedno duže vrijeme vuče sa sobom. Međutim Novak je do tada pokazao onu svoju žustrinu i borbu koja ga je krasila u prošlosti i to je sigurno dobra vijest za njega kada se oporavi od ozljede. Navodno ju vuče još od Australije iz 2016. godine. Ovo je idealno vrijeme da napravi stanku i zaliječi ozljedu".

* Postoji li šansa da se intenzivnije sada uključiš tenisu ili se vraćaš Wall Streetu?

"U ponedjeljak se vraćam u ured, dobio sam slobodne dane na kojima sam zahvalan, i vraćam se u svoju svakodnevnicu".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider