Tenis
SPORTOVI
Tenis
Australian Open

Šarapova i Ferrer u četvrtfinalu: Ruskinja srušila rekord Steffi Graf!

Ruskinja Marija Šarapova, druga tenisačica svijeta, lakoćom je izborila plasman u četvrtfinale Australian Opena. Svojoj protivnici u osmini finala Kirsten Flipkens prepustila je tek jedan gem, bilo je 6-1, 6-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prva četiri meča Šarapova je ukupno izgubila samo pet gemova, što je rekord za prvi Grand Slam turnir sezone (prethodno ga je držala Steffi Graf, koja je 1989. izgubila 8 gemova u prva 4 kola).

"Naravno da mi je drago što igram dobro, ali odavde nadalje postaje samo teže", komentirala je Šarapova, kojoj je Australian Open prvi turnir u sezoni nakon što je propustila ekshibiciju u Južnoj Koreji i nastup u Brisbaneu zbog ozljede desne ključne kosti.

Sljedeća protivnica za Šarapovu bit će sunarodnjakinja Jekaterina Makarova koja je iznenađujuće izbacila petu nositeljicu Angelique Kerber sa 7-5, 6-4. Šarapova je pobijedila Makarovu i prošle godine u četvrtfinalu na putu do kasnijeg finala.

Makarova je prošle godine na Australian Openu napravila iznenađenje pobjedom nad Serenom Williams i ukupno je bila jedna od samo četiri tenisačice koje su nanijele poraz američkoj tenisačici u cijeloj 2012.

"Čini mi se kao da je ove godine isto kao i prošle. Osjećaj je nevjerojatan i zaista volim igrati ovdje", komentirala je Makarova, postavljena za 19. nositeljicu.

U prva dva meča osmine finala u muškoj konkurenciji David Ferrer je sa 6-2, 6-1, 6-4 savladao Japanca Keija Nishikorija, dok je Nicolas Almagro prošao Janka Tipsarevića na način da mu je srpski tenisač predao meč zbog ozljede lijeve noge pri rezultatu 6-2, 5-1 u Španjolčevu korist.

Tako će Almagro i Ferrer odmjeriti snage u sljedećem meču, a bit će to prvi španjolski četvrtfinale na Australian Openu od 2011. (Ferrer-Nadal). (TS)

Australian Open, osmina finala:

tenisači

Ferrer (4) - Nishikori (16) 6-2, 6-1, 6-4

Almagro (10) - Tipsarević (8) 6-2, 5-1, predaja Tipsarević 

tenisačice

Šarapova (2) - Flipkens 6-1, 6-0

Makarova (19) - Kerber (5) 7-5, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider