Tenis
SPORTOVI
Tenis
NEOČEKIVANA ODLUKA

Dečko Arine Sabaljenke ipak je tragično preminuo, ona će zaigrati samo tri dana nakon njegove smrti

Iz Miamija dolaze informacije kako prvobitno objavljeni razlog smrti Konstantina Kolcova ipak nije točan.

Arina Sabaljenka i Konstantin Kolcov (Foto: Profimedia/AFP)

Iako su prve informacije donijele vijest kako je 42-godišnji Konstantnin Kolcov, dečko druge tenisačice svijeta Arine Sabaljenke preminuo zbog krvnog ugruška, policija u Miamiju otkrila je da se ipak radi o vjerojatnom suicidu.

Naime, Kolcov je pao s balkona hotelske sobe, a istraga zasad nije pokazala nikakve znakove potencijalnog nasilja.

Sabaljenka ostaje na turniru?

Unatoč tako teško tragediji, čini se da će 25-godišnja Bjeloruskinja, koja je krajem prošle godine privremeno držala i prvo mjesto WTA ljestvice, ipak nastupiti na turniru u Miamiju, na koji je zajedno s Kolcovim doputovala.

Naime, ona je trenirala u ponedjeljak, samo nekoliko sati nakon tragičnog događaja, a onda je na terenu snimljena i dan kasnije. Naravno, svatko bira svoj način da se bori protiv tuge, a ona se vjerojatno najbolje osjeća na terenu.

Da bi stvari bile još lošije, Sabaljenku je ždrijeb drugog kola Miamija spojio s njezinom najboljom prijateljicom Paulom Badosom. Ona će tako, umjesto da tješi svoju prijateljicu, morati stati na teren preko puta nje.

Treba igrati protiv najbolje prijateljice

"Ne želim govoriti o tome. Kao što sam rekla, ona je moja najbolja prijateljica i jučer smo dugo razgovarale. Ovog jutra ponovno smo se čule. Znam kroz što prolazi. Jako je teško, prijateljica mi je i ne želim da pati. Pored toga, igrati protiv nje u ovoj je situaciji vrlo nelagodno, ali to je sve što ću reći o toj temi. Obećala sam joj i to je sve što ćete čuti od mene", rekla je Badosa nakon svoje pobjede nad Simonom Halep, kojom je osigurala meč protiv Sabaljenke.

Mišljenja o Sabaljenkinu ostanku u turniru podijeljena su. Dok neki smatraju kako je to najbolje za nju, drugi vjeruju da je trebala otputovati u Bjelorusiju i tugovati u krugu obitelji.

Sve u svemu, ona svoj nastup još uvijek nije konačno potvrdila, to što trenira znači samo da je odlučila ostati u Miamiju. Što se tiče samog meča, vjerojatno će se sve znati nedugo prije nego što dođe na red, kad sama zaključi u kakvu je stanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider