Tenis
SPORTOVI
Tenis
nanizao nositelje

Rumunjska senzacija u finalu Basela protiv neuništivog "čarobnjaka" Federera

Marius Copil i Roger Federer igrat će u nedjelju za naslov pobjednika Basela.

Marius Copil (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rumunj Marius Copil, trenutačno 93. igrač svijeta, finalist je ATP turnira tenisača u Baselu, nakon što je u polufinalu iznenadio Nijemca Alexandera Zvereva svladavši ga sa 6-3, 6-7 (6), 6-4. Nešto kasnije u finalu mu se pridružio "Čarobnjak iz Basela" Roger Federer, koji je glatko prošao pored Rusa Danila Medvedeva rezultatom 6-1, 6-4.

Za 28-godišnjeg Rumunja ovo je najbolji tjedan u karijeri, nakon što je iz kvalifikacija stigao do svog drugog finala u ATP karijeri, a na putu do završnice je ostvario prve dvije pobjede protiv igrača koji se nalaze među 10 najboljih na ATP ljestvici.

U 2. kolu nadigrao je našeg Marina Čilića, šestog s ATP ljestvice, da bi u polufinalu "skinuo" i trenutačno petog igrača svijeta Zvereva.

Jedini dosadašnji nastup u finalu nekog ATP turnira Copil je imao početkom ove godine kada je u završnici Sofije izgubio od Bošnjaka Mirze Bašića.

U nedjeljnom finalu Copil će igrati protiv Švicarca Rogera Federera, koji je sa 6-1, 6-4 bio bolji od Rusa Danila Medvedeva. Imao je Federer 6-1 i 5-1 u jednom trenutku, ali ga je trenutak opuštanja koštao ostajanja na terenu dodatnih 15-ak minuta.

Federer će u nedjelju loviti svoj 99. ATP naslov, deveti u Baselu.

 

ATP Basel, polufinale:

Marius Copil (Rum) - Alexander Zverev (Njem) 6-3, 6-7 (6), 6-4

Roger Federer (Švi) - Danil Medvedev (Rus) 6-1, 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider