Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka ga schwartzman

Rafa Nadal u četvrtfinalu Roland Garrosa, Serena Williams predala Šarapovoj

Rafael Nadal izborio je četvrtfinale Roland Garrosa uvjerljivom pobjedom protiv mladog Nijemca Maximiliana Marterera.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolski tenisač Rafael Nadal se u ponedjeljka plasirao u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je u osmini finala bio bolji od Nijemca Maximiliana Marterera sa 6-3, 6-2, 7-6(4). Prvog igrača svijeta u četvrtfinalu čeka Argentinac Diego Schwartzman koji je u osmini finala eliminirao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 1-6, 2-6, 7-5, 7-6 (0) i 6-2.

Nadal na Roland Garrosu lovi 11. naslov, a s današnjom pobjedom se 12. put uvrstio među osam najboljih na turniru, te ukupno 35. put na Grand Slam turnirima. Do sada je na Grand Slam turnirima upisao 234 pobjede.

Bez plasmana u četvrtfinale ostala je druga tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki koju je u osmini finala izbacila Ruskinja Daria Kasatkina, 14. na WTA ljestvici. Ruskinja, kojoj je ovo prvo četvrtfinale nekog Grand Slam turnira, bila je bolja od danske tenisačice u dva seta sa 7-6 (7/5), 6-3.

Meč je prekinut u nedjelju navečer zbog mraka, a nastavak u ponedjeljak je trajao manje od 20 minuta.

Amerikanka Serena Williams je u ponedjeljak zbog ozljede otkazala meč osmine finala Roland Garrosa protiv Ruskinje Marije Šarapove. Williams, bivši broj jedan ženskog tenisa, na konferenciji za novinare je izjavila da se povlači s Roland Garrosa zbog "problema s prsnim mišićem".

Za mlađu sestru Williams ovo je prvi Grand Slam turnir od prošlogodišnjeg Australian Opena kojeg je i osvojila, i nakon kojeg je objavila da je trudna. Nakon toga je uzela pauzu kako bi na svijet donijela djevojčicu u rujnu prošle godine, na teniske terene se vratila u ožujku u Indian Wellsu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider