Tenis
SPORTOVI
Tenis
navijači na tenisu

Roland Garros pušta gledatelje na stadion, poznato i koliko

Počinje Grand Slam u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo tisuću gledatelja dnevno moći će pratiti uživo mečeve na Roland Garrosu, gdje će u nedjelju započeti treći i posljednji teniski Grand Slam turnir u ovoj godini, što je direktor ovog događaja Guy Forget nazvao "velikim udarcem".

Francuska vlada u srijedu je donijela nove, strože mjere obrane od širenja bolesti COVID-19 za područje Pariza. Time je već treći put u manje od tri tjedna smanjen broj gledatelja koji će moći posjetiti Roland Garros u ovom neuobičajenom jesenskom terminu za pariški Grand Slam turnir, koji se redovito održava krajem svibnja i početkom lipnja.

U optimističnim najavama organizatori su se nadali da će moći popuniti do 60 posto kapaciteta u kompleksu na rubu Boulognske šume, ali su od početka rujna već dvaput smanjivali maksimalan dnevni broj gledatelja koji će moći posjetiti Roland Garros: prvo sa 20.000 na 11.500, a potom i na 5000.

Još u četvrtak poslijepodne Guy Forget izjavio je da 5000 gledatelja može sigurno cirkulirati objektom koji se prostire na 12 hektara. No premijer Jean Castex pobio je tu njegovu tvrdnju u večernjim satima te izjavio da će se "na Roland Garros primijeniti ista pravila kao i drugdje".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider