Tenis
SPORTOVI
Tenis
nije dao zeru šanse

Čilić ekspres nastavlja mljeti sve ispred sebe: Za četvrtfinale protiv "luđaka" Fogninija

Marin Čilić bez ikakvih je problema izborio osminu finala Roland Garrosa.

Marin Čilić slavi pobjedu na Roland Garrosu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Marin Čilić plasirao se u osminu finala Roland Garrosa, nakon što je s 3:0 u setovima pobijedio Amerikanca Stevea Johnsona. Bilo je 6:3, 6:2, 6:4 za prvi hrvatski reket.

Marin Čilić nije imao nikakvih problema da izbori drugi tjedan drugog Grand Slam turnira sezone. Sve je bilo glatko od prve do zadnje minute meča, a jedini malo čvršći otpor Amerikanac je pružio u trećem setu kada se držao do 4:4, prije nego je Čilić napravio ključni break, četvrti u meču.

Johnson s druge pak strane nije uspio izboriti nijednu loptu za break, što samo pokazuje koliko je naš tenisač bio bolji u ovom meču. Čilića sada čeka težak zadatak protiv Talijana Fabija Fogninija, koji je ranije s 3:2 bio bolji od Kylea Edmunda.

Fognini i Čilić igrali su do sada tri puta, no posljednji put 2011. godine. Naš tenisač vodi u međusobnim dvobojima s 2:1, a omjer na zemlji je 1:1. Susret je na rasporedu u ponedjeljak.

Fognini je tenisač koji je sposoban pobijediti čak i Rafu Nadala na zemlji, ali je isto tako sposoban izgubiti od bilo kojeg igrača izvan kruga 100 najboljih. Protiv Nadala je 2015. godine upisao dvije pobjede na zemlji, no ona najpoznatija stigla je na US Openu iste godine, kada je pobijedio 3:2, nakon što je nadoknadio zaostatak 2:0. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider