Tenis
SPORTOVI
Tenis
šest uzastopnih pobjeda švicarca

Nakon 8 godina čekanja ponovno ćemo gledati okršaj Nadala i Federera u Roland Garrosu!

Roger Federer i Rafael Nadal zaigrat će jedan protiv drugog u Roland Garrosu po prvi put nakon 2011. godine!

Rafa Nadal i Roger Federer (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer izborili su u utorak polufinale Roland Garrosa te će gledatelji u Parizu gledati još jedan njihov teniski klasik u borbi za finale.

Nadal je s lakoćom, nakon manje od dva sata igre, slavio protiv Japanca Keija Nishikorija s 6-1, 6-1, 6-3, dok je Federer puno teže svladao sunarodnjaka Stana Wawrinku s 7-6 (4), 4-6, 7-6 (5), 6-4.

Nadal ima 17 Grand Slam naslova, od čega čak 11 u Parizu, dok je Federer izborio osmo polufinale Roland Garrosa. Nadal u Parizu ima čak 91 pobjedu i samo dva poraza, a Federer po prvi puta nastupa u Parizu nakon 2015. godine.

Bit će to njihov 39. međusobni dvoboj, Španjolac vodi s 23-15, no zadnjih šest mečeva dobio je Švicarac.

Posljednji su put u Roland Garrosu igrali "davne" 2011. godine i tada je Nadal slavio u četiri seta. Federer nije nikada pobijedio Španjolca na pariškoj zemlji u pet pokušaja.

Federer nije bio u polufinalu Roland Garrosa još od 2012. godine, kada ga je pobijedio Novak Đoković i kada je imao "samo" 30 godina!

U srijedu su na rasporedu preostala dva muška četvrtfinala u kojima se sastaju Austrijanac Dominic Thiem i Rus Karen Hačanov, te Srbin Novak Đoković i Nijemac Alexander Zverev.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider