Tenis
SPORTOVI
Tenis
ćorića ždrijeb nije mazio

Čilić bi mogao imati priliku kreirati senzaciju i srušiti Nadala u Roland Garrosu

Napravljen je ždrijeb drugog Grand Slam turnira sezone, na kojem naslov brani desetorustruki osvajač Rafael Nadal.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Četvrti tenisač svijeta Marin Čilić postavljen je za 3. nositelja drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira na crvenoj zemlji u Roland Garrosu, gdje će mu u prvom kolu suparnik biti Australac James Duckworth, trenutačno 1070. igrač na ATP ljestvici, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Parizu.

Duckworth je u siječnju 2017. morao na operaciju stopala i od ovogodišnjih kvalifikacija za Australian Open nije odigrao nijedan meč. Pobijedi li 26-godišnjeg Australca u njihovom prvom međusobnom dvoboju, Čilić bi u 2. kolu igrao protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Tennysa Sandgrena i igrača iz kvalifikacija.

Čilić se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba i u slučaju da se probije do polufinala, put bi ga vodio na deseterostrukog pobjednika Roland Garrosa i prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala. Španjolac će u 1. kolu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

U gornjem dijelu ždrijeba je i Borna Ćorić (ATP - 41.) koji je za suparnika dobio 22. nositelja, Nijemca Philippa Kohlschreibera (ATP - 24.), koji vodi sa 2-1 u međusobnim dvobojima. Prođe li Kohlschreibera, Ćorića će u 2. kolu čekati pobjednik dvoboja Australca Matthewa Ebdena i Talijana Thomasa Fabbiana.

Hrvatski 39-godišnji veteran Ivo Karlović (ATP - 93.) će u svom 13. nastupu na Roland Garrosu za suparnika u 1. kolu imati 20 godina mlađeg Francuza Corentina Mouteta (ATP - 143.) i imat će priliku uzvratiti mu za ovogodišnji poraz na ATP turniru u Quitu. U slučaju pobjede Karlovića u 2. kolu čeka bolji iz sraza Belgijca Davida Goffina i Nizozemca Robina Haasea.

U Karlovićevom dijelu ždrijeba najbolje rangirani tenisač je Nijemac Alexander Zverev. Treći igrač svijeta u 1. kolu ide na Litavca Ričardasa Berankisa.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 34.) za suparnicu u 1. kolu Roland Garrosa dobila je 24-godišnju Kineskinju Yafan Wang (WTA - 80.). Uspije li ju pobijediti, u 2. kolu bi išla na bolju iz dvoboja Qiang Wang i Venus Williams.

Osječanka Donna Vekić (WTA - 50.) u turnir kreće protiv Ukrajinke Kateryne Bondarenko (WTA - 56.).

U Parizu se na teren vraća 20-godišnja Dubrovčanka Ana Konjuh (WTA - 104.). U 1. kolu će igrati protiv 23. nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro (WTA - 23.).

Prva nositeljica i prošlogodišnja pariška finalistica Rumunjka Simona Halep u 1. kolu će igrati protiv Amerikanke Alison Riske, dok Latvijka Jelena Ostapenko u obranu naslova kreće protiv Ukrajinke Kateryne Kozlove, a već u 2. kolu bi mogla igrati protiv povratnice, Bjeloruskinje Victorije Azarenke.

Serena Williams se također vraća u Pariz nakon prošlogodišnjeg izbivanja zbog trudnoće, a u prvom kolu ju čeka Čehinja Kristyna Pliškova.

Mečevi glavnog turnira u Roland Garrosu započinju u nedjelju, 27. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider