Tenis
SPORTOVI
Tenis
čeka ga nadal

Čilić nije uspio: Del Potro ga zaustavio u četvrtfinalu Roland Garrosa

Najbolji hrvatski tenisač je završio nastup na Roland Garrosu.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Juan Martin del Potro će igrati u polufinalu Roland Garrosa nakon što je s 3:1 u setovima (7:6, 5:7, 6:3, 7:5) izbacio Marina Čilića.

Argentincu je ovo bila 11. pobjeda u 13 međusobnih susreta s Čilićem. 

Nastavak ''tie-breaka'' prvog seta, koji je u srijedu prekinut kod rezultata 5:5, trajao je samo dva poena. Oba je osvojio Del Potro i stvorio početnu prednost u meču, na neki način i zasluženo, jer je Argentinac propustio tri prilike za ''break'' u devetom te još tri u 11. gemu.

U izjednačenom drugom setu prvi je do prednosti stigao Čilić. Pri rezultatu 3:3 propustio je prve dvije prilike za ''break'' u meču, ali je do njega stigao dva gema poslije. Nažalost, kad je servirao za osvajanje seta, Marin je ostao bez poena. No, već u sljedećem gemu ponovno je stekao prednost koju je potvrdio i nakon više od dva sata igre stigao do izjednačenja na 1:1 u setovima.

Odlično je Čilić nastavio igrati i na početku trećeg seta, kad je Del Potro upao u krizu. Hrvatski tenisač je poveo 2:0 i došao do 15:40, dvije prilike za dvostruki ''break''. No, Del Potro se izvukao, baš kao i u petom gemu, kad je spasio još jednu Čilićevu priliku za ''break''. I tada se dogodio potpuni preokret. Marin je počeo promašivati te tako pomogao Del Potru da se vrati i nizom od pet gemova osvoji treći set.

U četvrtom setu nije bilo prilika za ''break'' sve dok Čilić nije trebao osigurati najmanje ''tie-break''. No, serijom pogrešaka naš je tenisač darovao ''break'' Del Potru koji takvu priliku nije propustio i bez izgubljenog poena osvojio servis za pobjedu, ukupno 11. u dvobojima sa Čilićem i osmu zaredom.

Čilić je u porazu imao dvostruko više izravnih poena od Del Potra (51-25), ali je i daleko više griješio (63-34), što ga je ostavilo bez prvog polufinala Roland Garrosa.

Del Potro će u svom drugom polufinalu Roland Garrosa igrati protiv kralja zemlje Rafaela Nadala koji je izbacio Diega Schwartmana.

U drugom polufinalu sastat će se Austrijanac Dominic Thiem i Talijan Marco Cecchinato, koji je senzacionalno izbacio Novaka Đokovića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX