Tenis
SPORTOVI
Tenis
sve zbog jednog pitanja

Federer se slomio i briznuo u plač pred novinarima: ''Oprostite, nikada mi se ovo nije dogodilo''

Emocije su nadjačale Rogera Federera nakon pitanja o njegovu tragično preminulom treneru.

Federer plače nakon pitanja o treneru (Screenshot)

Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći tenisač svih vremena Roger Federer slomio se pred kamerama CNN-a nakon pitanja o njegovu tragično preminulom treneru Peteru Carteru. Švicarac njemu može zahvaliti na tehnici koju je užitak svaki puta gledati, no Carter nije doživio da vidi kako jedan od njegovih pulena osvaja svoj prvi, od 20, Grand Slam naslova u karijeri.

Carter je preminuo u prometnoj nesreći za vrijeme medenoga mjeseca sa suprugom 2002. godine, godinu dana prije nego što je Federer prvi put osvojio Wimbledon.

"Kada sam bio dijete, on je bio velika zvijezda u našem klubu u Baselu i bio sam sretnik što me povremeno trenirao. Peter je bio vrlo važna osoba u mom životu. Ako nekome mogu zahvaliti na svojoj tehnici, onda je to Peteru", rekao je Federer.

Uslijedilo je pitanje novinarke koju je zanimalo što misli kako bi se Carter osjećao da vidi svog igrača s 20 osvojenih titula Grand Slama. Tu su Švicarca obuzele prejake emocije te je briznuo u plač.

"Oprostite. Nikada mi se ovo nije dogodilo. Čovječe, i dalje mi jako nedostaje. Nadam se samo da bi bio ponosan na mene. Nakon što je preminuo, to je izazvalo neko buđenje u meni i tada sam počeo zaista naporno trenirati", otkrio je Federer.

Švicarac će za manje od tjedan dana krenuti u obranu naslova pobjednika Australian Opena, i to s navršenih 37 godina na leđima. Prošli je tjedan s Belindom Benčić osvojio Hopman Cup, baš kao i lani, gdje je slavio protiv mladih lavova Alexa Zvereva i Stefanosa Tsitsipasa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider