Tenis
SPORTOVI
Tenis
oduševio teniske fanove

To može samo on: Federerova magija za plemeniti cilj!

Nakon uspješnog Meča za Afriku u Zürichu, Roger Federer održao je još jedan event, ovoga puta u Seattleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer prikupio je više od dva milijuna dolara za svoju Roger Federer fondaciju u "Meču za Afriku 4"! Navijači su pohrlili u Seattleovu KeyArenu kako bi vidjeli najvećeg tenisača svih vremena u akciji protiv Johna Isnera. Spektakl su uveličali milijarder Bill Gates, osnivač Microsofta, te gitarist banda Pearl Jam - Mike McCready.

Federer je u paru s Gatesom slavio protiv Isnera i McCreadyja, a potom je i u singlu sa 6:4, 7:6 slavio protiv Amerikanca Isnera. Na kraju meča prezentator je Federeru otkrio čudesne brojke kada su financije u pitanju.

"Hvala svima iz dubine svog srca. Hvala svima koji podupirete moju fondaciju kako bi djeca u Africi mogla imati sretniji život", poručio je švicarski tenisač.

On je fondaciju Roger Federer Foundation pokrenuo 2003. godine, a od tada je ona prikupila preko 30 milijuna švicarskih franaka od donacija. Cilj je do iduće godine sakupiti dovoljno novaca da se pomogne barem milijun djece.

Recimo i da je Federer tijekom svog boravka u Seattleu potvrdio da se prijavio za nastup na Roland Garrosu, ali i da to istovremeno ne znači da će zaigrati.

"Morat ću biti jako motiviran za nastup na zemlji. Ne želim se samo pojaviti tamo i vidjeti kako ću proći. Želim doći motiviran i onda vidjeti kako će se stvari razvijati. Rafael Nadal i branitelj naslova Novak Đoković najveći su favoriti".

Švicarac je još jednom prezentirao svu raskoš svog talenta i genijalnost koju posjeduje. Sredinom prvog seta odigrao je jedan udarac kroz noge, a potom i iz trka dijagonalni backhand kojim je poentirao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider