Tenis
SPORTOVI
Tenis
"dosta je bilo odmaranja"

Vraća se pomlađeni Federer: Nova frizura i beskrajni motiv za igrom!

Roger Federer odigrao je posljednji meč na ATP Touru 2. travnja pa mnogi s nestrpljenjem očekuju njegov povratak ovog tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski maestro Roger Federer vraća se ove srijede na teniski teren nakon praktički dva i pol mjeseca stanke. Nakon čudesnog ulaska u sezonu i osvajanja Australian Opena, Indian Wellsa te Miamija, 35-godišnji Federer odlučio je preskočiti cijeli zemljani dio sezone i sve podrediti turnirima na travi, a potom američkom betonu.

"Nema više pauzi, dosta sam se odmarao. Imam osjećaj da sam postao svjetski prvak u mečevima na treninzima, a to je nešto što ne želim biti. Želim biti prvak na turnirima, tako da ću ostatak sezone provesti igrajući sve planirane turnire, započevši ovdje u Stuttgartu", rekao je Federer uoči prvog nastupa na travi.

Nakon dominacije Novaka Đokovića i Andyja Murrayja u posljednjih nekoliko sezona, na veliku su se scenu ove godine vratili Rafael Nadal i Federer. Njih su dvojica vodeći igrači na ATP-jevoj ljestvici Utrka za London, a Španjolac je trenutno u velikoj prednosti od 2870 bodova. No za razliku od Nadala koji je otkazao Queens kako bi se oporavio od nastupa na Roland Garrosu, pred Federerom su uzbudljiva dva tjedna tenisa na travi, u kojima može smanjiti zaostatak za 750 bodova, ukoliko osvoji naslove u Stuttgartu i Halleu.

Povijest kaže da su nakon završetka Roland Garrosa vodeća dva igrača na ljestvici Utrka za London redovito završavala na vrhu ATP rankinga na kraju sezone. Ako Nadal ostane zdrav, on će vjerojatno na kraju godine biti broj 1, no ako Švicarac nastavi dominirati kao u prvom dijelu sezone, nije ni on bez šansi, pogotovo kad znamo da je propustio sve turnire nakon Wimbledona.

"Očito da je Rafa favorit da završi godinu kao broj 1 već četvrti put. Za njega je najbitnije da ostane zdrav. Meni je bitno da nastavim tamo gdje sam stao, pobjedom u Miamiju. Mislim da će završetak sezone biti epski", zaključio je Federer.

Švicarac svoj nastup u Stuttgartu otvara susretom protiv još jednog veterana - Tommyja Haasa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider