Tenis
SPORTOVI
Tenis
do 14. godine igrao nogomet

Bio je talentirani nogometaš, a danas će u teniskom hramu pokušati srušiti Đokovića

Roberto Bautista Agut s 14 je godina morao izabrati između nogometa, u kojem je bio jako talentiran, i tenisa.

Novak Đoković i Roberto Bautista Agut (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prije gotovo dva desetljeća i sa svega 14 godina Španjolac Roberto Bautista Agut morao je donijeti važnu odluku u svom životu i odlučiti se hoće li se baviti nogometom ili tenisom. Danas 31-godišnji Roberto sigurno ne žali što je odlučio izabrati tenis.

U petak će s početkom u 14 sati po hrvatskom vremenu po prvi put u svojoj karijeri pokušati izboriti finale Grand Slam turnira. Do sada mu je najbolji rezultat na Grand Slamu bilo ovogodišnjeg četvrtfinale Australian Opena, a sada je na korak od finala. No, suparnik će mu biti prvi tenisač svijeta - Novak Đoković.

Bio talentiran mladi nogometaš, ali srce je reklo - tenis!

Bautista Agut je u dosadašnjoj karijeri osvojio devet ATP titula i još sedam puta gubio u finalu. Pasionirani je ljubitelj sporta, pa je tako do 14 godine paralelno gurao tenis i nogomet.

Madridska Marca je na profilima svojih društvenih mreža objavila zanimljivu fotografiju mladog Bautiste Aguta, u dresu kluba u kojem je trenirao i igrao (Villarreal), s dva osvojena trofeja.

Roberto Bautista Agut kao nogometaš (Screenshot) Roberto Bautista Agut kao nogometaš (Screenshot)

To jasno dokazuje da je Španjolac bio jako dobar i u tom sportu, ali da se ipak odlučio za tenis, usprkos činjenici što je njegov otac bio bivši nogometaš.

Slavio u posljednja dva meča protiv Đokovića

Polufinalni susret Wimbledona protiv Novaka Đokovića bit će mu 11. okršaj protiv Srbina. Do sada je sakupio tri pobjede, a dvije od tri stigle su u posljednja dva susreta, oba ove sezone. Bautista je oba puta slavio preokretom i oba puta na brzoj podlozi (beton).

Početkom godine, prije nego što je Đoković osvojio Australian Open, Bautista Agut ga je šokirao u Dohi i slavio s 3:6, 7:6, 6:4. Dva mjeseca kasnije napravio je sličnu stvar u Miamiju, kada je slavio s 1:6, 7:5, 6:3.

Upravo u te posljednje dvije pobjede Španjolac polaže najviše nade da bi mogao prirediti iznenađenje, odnosno prirediti jednu od najvećih senzacija u Openi Eri.

Podsjetimo još samo za kraj da je čovjek u ovim trenucima trebao biti na Ibizi i dobro se provoditi na svojoj momačkoj...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider