Tenis
SPORTOVI
Tenis
riskirao pobjedu

Kakav gospodin! Rafa Nadal pokazao zašto je jedan od najvećih sportaša i velika osoba!

Rafael Nadal pokazao je koliko je velika osoba i nevjerojatno pošteni sportaš.

Nadal i Tsitsipas u finalu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal u nedjelju je navečer osvojio ATP turnira iz serije Masters 1000 u Torontu. U finalu je svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-2, 7-6 (4).

Za 32-godišnjeg Nadala ovo je okrugli 80. ATP naslov u karijeri, 33. na turniru iz serije Masters 1000. U Kanadi je po četvrti put stigao do trofeja, bio je najbolji u Montrealu 2005. i 2013. te u Torontu 2008. i 2018.

Nadal je tijekom meča, ali i na proglašenju pobjednika, pokazao koliko je veliki gospodin i sportaš. U završnici drugog seta, točnije kod rezultata 5:3 za Nadala, na servisu je bio Tsitsipas. U trenutku kada je išao udariti lopticu s tribina se prolomio krik koji ga je omeo, a njegov servis završio je metar i pol u autu.

Tsitsipas se požalio kod suca koji je rekao da može tek upozoriti navijače, ali da mu ne može vratiti prvi servis. Kada je shvatio o čemu se radi, Nadal je sucu rekao: "Prvi servis. Idemo dalje".

Naravno, taj fair-play potez izazvao je ovacije s tribina. Treba reći da je ta gesta skupo mogla koštati Španjolca, jer je mladi Grk u idućem gemu oduzeo servis Nadalu i odveo set u tie-break. Tko zna što bi bilo u trećem setu da je Grk dobio drugi.

Mladi Tsitsipas u nedjelju je napunio 20 godina, a na tome mu je čestitao i Španjolac.

"Prije svega želim čestitati Stefanosu na čudesnom tjednu i čestitati mu 20. rođendan. Imaš sve što je potrebno da budeš najbolji. Samo nastavi tako", rekao je Nadal na otvaranju svog pobjedničkog govora.

Tsitsipas još uvijek čeka na svoj prvi trofej, a ovo mu je bio drugi nastup u finalu i drugi poraz. Oba puta izgubio je od Nadala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider