Tenis
SPORTOVI
Tenis
Organizatori pod pritiskom

Nadal brutalno iskren, neke totalno šokirao: ''Mislim da vrijedim više od Ashleigh Barty''

Rafael Nadal sugerirao je da su njegova postignuća u karijeri dovoljna da je zaslužio igrati na centralnom terenu Wimbledona ispred ženskog svjetskog broja jedan Ashleigh Barty.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rafael Nadal svoje četvrto kolo Wimbledona igrao je na središnjem terenu, dok je Ashleigh Barty samo jednom zaigrala na tom terenu, iako je ženski svjetski broj jedan.

Nadal je kazao kako su organizatori Wimbledona često stavljeni u tešku poziciju kada je u pitanju raspored mečeva. Na pitanje o tome kako se odlučuje o rasporedu muških i ženskih mečeva na središnjem terenu odgovorila je Serena Williams:

''Ženske mečeve ne gura se jednako kao i muške kada je riječ o igranju na centralnom terenu.''

Barty je samo jednom igrala na tom terenu prije nego što je u ponedjeljak navečer ispala u četvrtom kolu. Njezin meč trećeg kola protiv Harriet Dart odigran je na središnjem terenu, ali ostala tri susreta održana su na vanjskim terenima.

Guido Pella (Foto: AFP) Nesvakidašnji pothvat na Wimbledonu: Velikim preokretom do prvog četvrtfinala u karijeri divider

Nadal, koji je istog dana u četvrtoj rundi pobijedio Sousu na glavnom terenu, odbio je zauzeti stranu u raspravi o rasporedu. No istaknuo je da su organizatori Wimbledona pod pritiskom kad je riječ o tome, ističući pritom svoj status kao pobjednika Grand Slama 18 puta, što znači da ima legitimno pravo da igra na centralnom terenu.

''Iskreno, mislim da danas u svijetu tenisa vrijedim više od Ashleigh Barty, čak i ako je Barty prva tenisačica svijeta koja je već pobijedila na Roland Garrosu i igra nevjerojatno dobro'', kazao je Nadal.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider