Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tek mu je 17

Prižmiću ranking karijere nakon fenomenalnog nastupa u Umagu, Čilić se vratio u top 100

Najveći skok na ATP ljestvici zabilježio je Dino Prižmić.

Dino Prižmić (Foto: Srecko Nikotic/Pixsell)

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je na 15. mjestu na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak, dok se Marin Čilić vratio među stotinu najboljih popevši se dva mjesta do 98. pozicije.

Prižmić skočio čak 36 mjesta

Borna Gojo također je ostao na prošlotjednoj 115. poziciji, a 17-godišnji Dino Prižmić skočio je čak 36 mjesta nakon odličnog nastupa na turniru u Umagu gdje je stigao do četvrtfinala, i sada je 251. tenisač svijeta. Nino Serdarušić je pao dva mjesta na 299. poziciju.

Stan Wawrinka Wawrinki teško pao poraz u Umagu, bilo je i suza: ''Zbog ovoga još uvijek igram'' divider

Među vodećima nema promjena. Španjolac Carlos Alcaraz je prvi, drugi je srpski tenisač Novak Đoković, a treći Rus Danil Medvjedev.

U ženskoj konkurenciji najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić ostala je na 22. mjestu na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak.

Petra Martić pala je jedno mjesto i sada je 36. tenisačica svijeta. Pad su zabilježile i Ana Konjuh i Petra Marčinko. Konjuh je pala sa 158. na 161. poziciju, a Marčinko sa 172. na 177. Jana Fett se popela jedno mjesto, do 247. pozicije.

Među vodećima nema promjena. prva je Poljakinja Iga Swiarek, druga je bjeloruska tenisačica Aryna Sabalenka, a treća Kazahstanka Elena Rybakina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider