Tenis
SPORTOVI
Tenis
prvi od dva poraza

Prije točno 10 godina teniski svijet ostao je u šoku: Prvi put poražen je "kralj zemlje"

Robin Soderling nanio je prvi i do današnjeg dana svega drugi poraz u Roland Garrosu za Rafu Nadala.

Rafael Nadal (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na današnji dan prije 10 godina Šveđanin Robin Soderling šokirao je teniski svijet nanijevši prvi poraz Rafaelu Nadalu u Roland Garrosu. Nakon četiri uzastopne godine u kojima je slavio naslov pobjednika, Nadal je 31. svibnja 2009. iznenađujuće poražen u 4. kolu od Soderlinga, čovjeka koji je taj dan kreirao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti ovog sporta.

Šveđanin, koji je morao puno ranije od očekivanog okončati svoju karijeru zbog problema sa zdravljem (mononukleoza), slavio je sa 6:2, 6:7, 6:4, 7:6. Otišao je nakon toga do finala, gdje ga je zaustavio najveći tenisač svih vremena Roger Federer, koji je pritom osvojio svoj prvi i jedini naslov u Parizu.

Bila je to nevjerojatna partija švedskog tenisača, koji je u tom meču igrao kao u transu. Pogađao je iz svih dijelova terena i jednostavno nije "legao" pred Nadala kao što su to radili mnogi kada su izašli na teren protiv "kralja zemlje".

"Najveća pobjeda moje karijere", rekao je Soderling i briznuo u plač nakon što je postao svjestan što je ostvario.

Po mnogima je taj poraz Nadala, tek drugi u njegovoj karijeri u Roland Garrosu, najveće iznenađenje u teniskoj povijesti. Španjolac je u karijeri gubio još samo jednom u Parizu, i to 2015. godine od Novaka Đokovića u polufinalu. Ukupno na pariškom Grand Slamu ima 82 pobjeda i dva poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider