Tenis
SPORTOVI
Tenis
Eh, šteta

Presudio meč parova: Hrvatska izgubila od Norveške na United Cupu

Sada je na ljestvici prva Norveška koja ima ukupno tri pobjede, druga je Nizozemska s dvije pobjede, a Hrvatska je treća sa samo jednom. Sutra Hrvatska igra protiv Nizozemske.

United Cup: Norveška bolja od Hrvatske (Foto: Afp)

Hrvatska je u ponedjeljak izgubila od Norveške u dvoboju F skupine United Cupa u Sydneyu i trenutačno zauzima zadnje mjesto u skupini.

Norvešku je u vodstvo doveo 11. tenisač svijeta Casper Ruud (ATP-11.) koji je sa 6-4, 6-1 pobijedio nakon sat i pol igre najboljeg hrvatskog tenisača Bornu Ćorića kojem je uzeo tri puta servis, jednom u prvom setu i dva puta u drugom.

Donna Vekić je pobjedom nad Malene Helgo (WTA-544.) od 7-5, 3-6, 6-3 dovela do izjednačenja na 1-1, iako se dosta namučila. Za pobjedu nad 544. tenisačicom svijeta Vekić su bila potrebna gotovo tri sata. Hrvatska je tenisačica servirala šest aseva, a Norvežanka ni jedan, uzela joj je četiri puta servis, ali je svoj izgubila tri puta.

No Ruud je ipak osigurao pobjedu Norveškoj, nakon što je u mješovitim parovima s Ulrikke Eikeri svladao hrvatsku kombinaciju Vekić/Ivan Dodig sa 6-2, 3-6, 10-7 nakon samo sat i 17 minuta igre.

U prvom susretu ove skupine Nizozemska je svladala Norvešku sa 2-1. Sada je na ljestvici prva Norveška koja ima ukupno tri pobjede, druga je Nizozemska s dvije pobjede, a Hrvatska je treća sa samo jednom. Sutra Hrvatska igra protiv Nizozemske.

Osim Vekić, Ćorića i Dodiga za United Cup su još prijavljeni Petra Marčinko (WTA - 140.) i Tena Lukas (WTA - 224.) kod žena, dok muški dio momčadi još čini Nino Serdarušić (ATP - 273.).

U četvrtfinale će se plasirati pobjednici svake od šest skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija u svakom od dva grada domaćina grupne faze, Sydneyju i Perthu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider