Tenis
SPORTOVI
Tenis
Novčane malverzacije

Preokret u slučaju Borisa Beckera: Završio u zatvoru, a sad ga sele na novu lokaciju

Boris Becker osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog novčanih malverzacija.

Boris Becker (Foto: Afp)

Slavni njemački tenisač Boris Becker osuđen je na dvije i pol godine zatvorske kazne zbog novčanih malverzacija. Iako se trenutno nalazi u zloglasnom zatvoru Wandsworth, engleski mediji javljaju kako će ga uskoro premjestiti na novu lokaciju.

Budući da njegova kaznena djela nisu bila nasilne prirode, bivšeg tenisača će za nekoliko tjedana premjestiti u zatvor niske razine sigurnosti. Na novoj lokaciji će vjerojatno odslužiti tek deset mjeseci, dok će ostatak kazne provesti u kućnom pritvoru, i to s električnom nanogicom.

Becker je jedan od najboljih tenisača 20. stoljeća, a u bogatoj karijeri je zaradio 25 milijuna dolara (bez sponzora), no prije nekoliko godina je proglasio bankrot. Nijemac je proglašen krivim jer je skrivao dva i pol milijuna funti vrijednu imovinu i kredit kako ne bi plaćao dugove.

Becker nije platio zajam od tri milijuna funti za imanje u Španjolskoj, vjerovnicima je dugovao čak 50 milijuna funti.

U više od 20 točaka optužnice britansko pravosuđe je teretilo Beckera da je u stečajnom postupku pokušao sakriti novac i druge dragocjenosti, uključujući i teniske trofeje, te da je prikrio posjed nekretnina. Navodno je osuđen po četiri točke optužnice, a od ostatka je oslobođen.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider